Sarallar Suç Örgütüne Yapilan Operasyonda Yakalananlar Adliyeye Sevk Edildi

Istanbul’da, ‘Sarallar’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan süphelilerin geri kalanlari da adliyeye sevk edildi.

Sarallar Suç Örgütüne Yapilan Operasyonda Yakalananlar Adliyeye Sevk Edildi
Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, geçtigimiz günlerde kamuoyunda “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne yönelik Istanbul’un da aralarinda oldugu 13 ilde es zamanli operasyon düzenlemis, 122 süpheli yakalanmisti. Is insani Erdal Acar’in da “süpheli” sifatiyla gözaltina alindigi operasyonda, yine kamuoyunda ‘Alaattin Saral’ adiyla bilinen ve çete lideri oldugu iddia edilen Ilyas Saral’in firari oldugu sorusturmada yakalanan 122 kisiden 30’u dün adliyeye gönderilmisti.

Aralarinda is insani Erdal Acar’in da bulundugu 92 kisi bu sabah saglik kontrolünden geçirildikten sonra Istanbul Adalet Sarayina gönderildi.

Organize Suçlarla Mücadele Polisi, Istanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Mugla, Izmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdag, Samsun, Ankara ve Artvin’de yapilan operasyonlarda 122 süpheliyi gözaltina almisti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen operasyonda, 46 ruhsatsiz tabanca, 55 sarjör, 6 av tüfegi, 1 kalem seklinde suikast silahi, 1 susturucu, bin adet fisek, balistik yelek, çok sayida çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin avro para ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA