Putin Açiklamasi 'Bati Bizi Savas Alaninda Yenmek Istiyorsa, Birakin Denesinler'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Bati’ya gözdagi vererek, “Bati bizi savas alaninda yenmek istiyorsa, birakin denesinler” dedi.

Putin Açiklamasi 'Bati Bizi Savas Alaninda Yenmek Istiyorsa, Birakin Denesinler'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadi Duma’da temsil edilen siyasi partilerin liderleri ve sözcüleri ile bir araya geldi. Kremlin Sarayi’ndaki toplantida konusan Putin, özellikle Batili ülkelerin politikalarina ve Rusya’nin Ukrayna’daki askeri operasyonlarina degindi. Rus ordusunun Ukrayna’ya harekat baslattiktan sonra Rus parlamentosundaki birligin önemine vurgu yapan Putin, “Özel askeri harekatin basladigi 24 Subat’tan sonra ülkedeki tüm hükümet birimlerinin ve hükümet kademelerinin kararli, uyum içinde ve hizli hareket etmesi gerekiyordu. Bugün bu yönde çalistiginiz için tesekkür etmek istiyorum. Donbass sakinlerinin organize insani destegi için parlamentodaki partilere özellikle tesekkür etmek istiyorum. Çünkü medya bu çalismayi farkli sekillerde ele aldi. Ayrica resmi olarak izin alan birçok milletvekilinin kendi hayatlarini riske alarak gida, ilaç ve temel malzemeleri saglamak, hizli bir sekilde insani yardim dagitmak için savas bölgesine gittigini biliyorum” dedi.



“Rusya’nin dünyada birçok destekçisi var”

Ukrayna’daki operasyonlar konusunda Batili ülkelerin kendi aleyhlerindeki propagandalarina karsilik dünyada kendilerine destek verenlerin oldugunu dile getiren Putin, “ABD’nin içinde, Avrupa’da, hatta diger kitalarda da olmak üzere birçok destekçimiz var” ifadelerini kullandi.

Batili ülkelerin kendilerine yönelik baslattigi yaptirimlari elestiren Putin, “Rusya’ya karsi alinan hukuk disi kararlar bizim için zorluklar olusturuyor. Ancak Rusya’ya karsi ekonomik yildirmayi baslatanlar için güvenilir bir sey degil. Amaçlari toplumumuzda nifak, kargasa çikarmak, insanlarin moralini bozmakti. Ama burada bile yanlis hesap yaptilar. Bundan bir sey çikmadi ve eminim olmayacak” dedi.



“Bati bizi savas alaninda yenmek istiyorsa, birakin denesinler”

Batili ülkelerin Rusya’ya karsi savas alaninda hamle yapmak için firsat kolladigina dair duyumlar aldigini belirten Putin, “Ukrayna’daki savasi baslatan Rusya degil kolektif Bati’dir. Bugün bizi savas alaninda yenmek istediklerini duyuyoruz. Birakin denesinler. Bati’nin bizimle son Ukraynaliya kadar savasmak istediklerine dair duyumlar aliyoruz. Bu Ukraynalilar için bir trajedidir. Ama herkes bilmelidir ki henüz bir seye baslamadik” dedi.



“Avrupa’da esit güvenlik sistemi olusturma teklifimiz reddedildi”

ABD öncülügündeki Batili ülkelerin kendilerine karsi agresif tutum sergiledigini savunan Putin, “ABD öncülügündeki kolektif Bati, yillardir Rusya’ya karsi son derece saldirgan. Avrupa’da esit güvenlik sistemi olusturma teklifimiz reddedildi. Füze savunmalari konusunda birlikte çalisma tekliflerimiz reddedildi. NATO’nun genislemesine karsi uyarilar göz ardi edildi” ifadelerini kullandi.

Batili ülkelerin Rusya gibi bir ülkeye ihtiyacinin olmadigini, bu nedenle kendilerinden olan gruplari desteklendiklerini savunan Putin, “Rusya gibi bir ülkeye ihtiyaçlari yok. Bu yüzden Rusya’da terörizmi, Rusya’da ayrilikçiligi, içimizdeki yikici güçleri ve ülkemizdeki ‘Besinci Kol’u desteklediler” dedi.

Kaynak: İHA