Hayvan Saticilari Dolandiricilara Karsi Bilgilendiriliyor

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Erzincan’da kurulan canli hayvan pazarinda kurbanlik satisi yapan saticilar, sahte para, yankesicilik ve dolandiricilik gibi suçlara karsi polis ekiplerince bilgilendiriliyor.

Hayvan Saticilari Dolandiricilara Karsi Bilgilendiriliyor
Kurban Bayraminin yaklasmasi ile birlikte Erzincan Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekiplerince kurban saticilarini dolandiriciliga karsi uyariyor. TDP ekipleri yaklasan kurban bayrami öncesi Erzincan-Sivas yolu üzerinde bulunan kurban pazarinda hayvan yetistiricileri ile kurbanlik almak isteyen vatandaslari sahtecilige karsi brosür dagitarak bilgilendiriyor. Özellikle sahte para, tirnakçilik, kurban hirsizligi, yankesicilik ve dolandiricilik konularina dikkat çeken polisler ayrica süphelendikleri araçlarin plakalarini almalari, ücretini almadan hayvanlari teslim etmemeleri gibi uyarilarda bulunuyor.

Süpheli durumlarla karsilasildiginda 112 Acil Çagri Merkezi’nden bilgi verilmesini isteyen TDP ekipleri, sahte paranin gerçeginden ayirt edilmesini kolaylastiran pratik önerileri besicilere aktardi.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlügü sahte paranin gerçeginden nasil ayirt edilecegine dair sosyal medya üzerinden animasyon bir video yayinladi.

Emniyet Genel Müdürlügünce yayinlanan animasyon videoda ise su ifadelere yer verildi:

"Merhaba. Ben Polis Kemal. Kurban Bayramina yaklastigimiz bu günlerde sizlere sahte paranin nasil anlasilacagina dair birkaç ipucu vermek isterim. Emniyet seridi, tüm banknotlarda kâgida gömülü olarak yer alir. Banknotu isiga tuttugumuz zaman banknot degerini ve ’T’ ile ’L’ harflerini görebiliriz. Filigran, paranin ön yüzünde sol tarafta yer alir. Filigran ön yüzünde yer alan Atatürk portresinin küçügüyle kupür degerini gösteren sayilardan olusur. Banknotu isiga tuttugumuzda her iki yüzden de görebiliriz. Holografik serit folyo, banknotlarin sag ön yüzünde bulunur ve tasarimla uyumlu çesitli görsel motifler yer alir. Holografik serit folyo da TL ve paranin kupür degeri yer alir. Banknotu hareket ettirdigimizde parlak ve renkli yansimalar oldugunu görebiliriz. Gizli görüntü, portrenin sag alt tarafinda yedigen bir seklin içinde bulunur ve banknota yatay göz hizasinda bakildiginda kupür degerini gösteren bu gizli görüntüyü görebiliriz. Renk degistiren serit, banknotlarin arka yüzünde yer alir. Renk degistiren seritte TL ve paranin kupür degeri yer alir. Banknot hareket ettirildikçe yari seffaf sari yansima verir. Kabartma baski ise banknotlarin ön yüzünde Atatürk portresiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi ibaresi gibi bazi bölümlerde bulunur."
Kaynak: İHA