Nijerya'da Hapishane Baskini Açiklamasi Yaklasik 900 Mahkum Firar Etti

Nijerya’nin baskenti Abuja’nin hemen disindaki Kuje Hapishanesi’ne düzenlenen baskinda yaklasik 900 mahkum firar etti. Firari mahkumlardan 443’ünün yakalandigi, 400’ünün ise hala firari oldugu bildirildi.



Nijerya’nin baskenti Abuja’nin hemen disinda bulunan Kuje Hapishanesi’ne dün gece saatlerinde kimligi belirsiz silahli kisiler tarafindan baskin düzenlendi.

Baskinda güvenlik güçleri ile saldirganlar arasinda çatisma çikarken, hapishaneden yaklasik 900 mahkumun firar ettigi bildirildi.

Yetkililer, baskinin terör örgütü Boko Haram tarafindan gerçeklestirildigi üzerinde durduklarini ifade ederek, çikan çatismada 4 mahkum, 1 güvenlik görevlisi ile çok sayida saldirganin öldügünü, 16 kisinin de yaralandigini aktardi.

Firar eden 443 mahkum yakalandi

Yetkililer, saldiri gerçeklestiginde hapishanede yaklasik bin mahkum oldugunu, baskinda hemen hemen tüm mahkumlarin firar ettigi fakat daha sonra 443’ünün yakalandigini açiklarken, 400 mahkumun hala firari oldugunu bildirdi.

Boko Haram üyesi 64 mahkum firari

Nijerya Savunma Bakani Besir Magashi gazetecilere verdigi demeçte, terör örgütü Boko Haram üyesi 64 mahkumun firar ettigini belirterek, “Hiçbiri hapishanede degil, hepsi kaçti" dedi.

Görgü taniklari, hapishane bölgesinde çok sayida patlama ve silah sesleri duyduklarini aktardi. Öte yandan Nijerya’da 2020’den bu yana 5 binden fazla mahkum firar etti.
Kaynak: İHA