Sehit Mezarina Saldiri Olayinda Sanigin Tahliye Edilmesine Ailelerden Tepki

Kocaeli’de 4 sehit mezarina "PKK" yazan ve küfürler ederek sosyal medyada paylasan sahis geçtigimiz günlerde tahliye olurken, sehit aileleri duruma tepki gösterdi. Sanigin tahliye olmasindan dolayi çok üzüldügünü söyleyen sehit Emre Kaan Arli’nin babasi Saban Arli, “Malum tahliye kararina göre o hainle her an her yerde karsilasabiliriz. Bu karsilasma sonucunda kimin basina ne gelecegini kim kestirebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’yle kafasini bozmus hainin yarin baska bir yerde baska bir sehitlige ya da devlet kurumuna karsi islem yapmayacaginin garantisini kim verebilir? Hal böyle olunca eslerimizin, çocuklarimizin can güvenligi tehlikede degil mi?” dedi.

Sehit Mezarina Saldiri Olayinda Sanigin Tahliye Edilmesine Ailelerden Tepki
6 Kasim 2021 tarihinde Körfez Asri Mezarligin sehitlik bölümünde F.S., sehitler Emre Kaan Arli (2005 yilinda Siirt’te PKK tarafindan sehit edildi), Halil Ibrahim Arslan (2006 yilinda PKK tarafindan Hakkari’de sehit edildi), Düzgün Kilavuz (1996 yilinda Sivas’ta PKK tarafindan sehit edildi) ve Basar Baran Varli’nin (1995 yilinda PKK tarafindan Bingöl’de sehit edildi) mezarlarina çirkin bir saldiri gerçeklestirdi. Terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen askerlerin mezarlarina "PKK" yazan ve bunun fotograflarini çekerek sosyal medya hesabindan paylasan F.S., sehit mezarlarini pislettigini de söyleyerek küfürler etti. Paylasimin ardindan zanliyi yakalamak için çalisma baslatan Kocaeli Emniyeti Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, süphelinin kimligini tespit ederek gözaltina aldi. Zanli, tamamlanan islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtigimiz günlerde görülen durusmada sanigin tutuklu bulundugu süre göz önüne alinarak tahliyesine karar verildi.

Sanigin tahliye edildigini duyan sehit aileleri ise duruma tepki gösterdi.

Olayla ilgili konusan sehit Emre Kaan Arli’nin babasi Saban Arli, “Yaklasik 8 ay önce Körfez Asri Mezarligi’nda bulunan sehitlerimizin mezar taslarina terör örgütünün ismini yazip resmini çektikten sonra sosyal medyada paylasan sanik, bizlere ve sehitlerimize küfreden hain asagilik müptezel son durusmada tahliye edilmistir. Bu durum hakarete ugrayan sehidin babasi olarak basta beni, esimi, çocuklarimi ve tahliye kararini duyan sehit ailelerimizi, gazileri ve sagduyulu vatandaslarimizi çok üzmüstür. Olayin bu asamaya geldigini ögrenen herkes ‘Bu ne biçim adalet’ demekten kendini alamamistir” dedi.



“Malum tahliye kararina göre o hainle her an her yerde karsilasabiliriz”

Arli, “Biz ne mahkemeye ne de tahliye kararini vermek zorunda kalan hakimlere bir sey demiyoruz. Onlar yasalar çerçevesinde görevlerini yapmaya çalisiyorlar. Çevremizde olup hukukla ugrasan tanidiklarimizin bize söyledigine göre hainin tahliyesi tamamen CMUK diye bildigimiz yargilama sisteminden kaynaklaniyormus. Tamamen suçluyu koruyacak tarzda hazirlanmis, magduru daha magdur eden bir yasa. Basta Kocaeli vekilleri olmak üzere yüce Mecliste olan sagduyulu vekillerden ricamiz terör suçlari dahil vicdanlari sizlatan, toplumda agir travmalara yol açan suçlarda kesinlikle degisiklik yapilmasi yönünde çalisma yapilmasidir. Malum tahliye kararina göre o hainle her an her yerde karsilasabiliriz. Bu karsilasma sonucunda kimin basina ne gelecegini kim kestirebilir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’yle kafasini bozmus hainin yarin baska bir yerde baska bir sehitlige ya da devlet kurumuna karsi islem yapmayacaginin garantisini kim verebilir? Hal böyle olunca eslerimizin, çocuklarimizin can güvenligi tehlikede degil mi?” diye konustu.

Kaynak: İHA