Kütahya'da Tarihi Eser Dolandiricilari Tutuklandi

Kütahya’nin Simav ilçesinde tarihi eser satma vaadiyle müstekileri yaklasik 2 milyon TL dolandirdiklari tespit edilen 3 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Kütahya'da Tarihi Eser Dolandiricilari Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, bir sahsin zorla araca bindirilerek kaçirilmaya çalisildigi ihbari üzerine harekete geçen Simav Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, olaya karisan ve farkli suçlamalarla birbirinden sikayetçi olan 7 sahsi yakalayarak gözaltina aldi. Sahislarin üst aramasinda ruhsatsiz bir tabanca ve 15 fisek ele geçirildi. Arastirmasini derinlestiren polis ekipleri, E.Y. isimli dolandiricilik süphelisinin ortagi oldugu degerlendirilen T.Ö. ve E.Ö.’yi de yakalayarak gözaltina aldi. Sahislarin Manisa’nin Demirci ilçesindeki ikametinde yapilan aramada, tarihi eser dolandiriciliginda kullanildigi degerlendirilen 55 parça nesne ele geçirildi.

Toplam 9 sahsin gözaltina alindigi sorusturmada tarihi eser satma vaadiyle müstekileri yaklasik 2 milyon TL dolandirdigi tespit edilen E.Y., T.Ö. ve E.Ö., çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA