Yildirim Açiklamasi 'Saldirilarin Asil Amacinin Ülkede Kaos Ve Çatisma Ortami Olusturmak Oldugunun Bilincindeyiz'

Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Sivas Sube Baskani Hidayet Yildirim, Ankara’da Alevilerin ibadethanelerine ve mekanlarina yapilan saldiriyi kinayarak, ”Saldirilarin asil amacinin ülkede kaos ve çatisma ortami olusturmak oldugunun bilincindeyiz” dedi.

Yildirim Açiklamasi 'Saldirilarin Asil Amacinin Ülkede Kaos Ve Çatisma Ortami Olusturmak Oldugunun Bilincindeyiz'


Dün Ankara’da cemevlerine yönelik saldirilar yapilmis bir kisi gözaltina alinmisti. Bu saldirilarin ardindan Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Sivas Sube Baskani Hidayet Yildirim, basin açiklamasi yapti. Yildirim, bu saldirilarin asil amacinin ülkede kaos ve çatisma ortami olusturmak oldugunun bilincinde olduklarini ifade etti.

Hidayet Yildirim yaptigi konusmada, “Öncelikle sunu belirtelim ki; canlarimiza, cemevlerimize ve kurumlarimiza saldirinlar, bu saldirilari planlayip yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve esitlik mücadelesinden koparamayacaksiniz. Çünkü biz, baskiya zorbaliga ve her türlü siddet politikalarina bogun egmeyiz. Savas çigirtkanligina ve her türlü çatisma diline karsi barisin ve kardesligin saflarinda yer aliriz. Biz Aleviler, tarih boyunca her türlü provokatör tertibinin karsisinda saldiriya ragmen 72 millete bir nazarla bakmaya devam ettik. Halklari kendi içinde kutuplastiran, ötekilestiren, çatistiran, gerilimden siddetten beslenen politikalarin karsisinda durduk ve durmaya da devam edecegiz. Ülkemizi kana bulamak için, tetikçileri ve güdümlü katilleri kullanan Derin Devlet güçlerini, Koçgiri, Dersim, Maras, Çorum, Gazi, Gezi, 10 Ekim’den ve Suruç’tan ve onlarca benzer katliamdan biliyoruz” dedi.



"Halkimizi kurumlarina ve cemevlerine sahip çikmaya ve provokasyona karsi uyanik olmaya çagiriyoruz"

Yildirim, halki cemevlerine sahip çikmaya ve provokasyona karsi uyanik olmaya çagirdiklarini söyleyerek, “Aleviler olarak esit yurttaslik mücadelesi verirken çok iyi biliyoruz ki, bu ülkede yasayan halklar inançlar ve kimlikler özgür olmadan biz de asla özgür olamayacagiz. Bu nedenle dost ve musahip kurumlarla, ilerici aydin, demokrat ve devrimci güçlerle birlikte omuz omuza bir mücadeleye inaniyoruz. Bu saldirilarin asil amacinin ülkede kaos ve çatisma ortami olusturmak oldugunun bilincindeyiz. Halkimizi kurumlarina ve cemevlerine sahip çikmaya ve provokasyona karsi uyanik olmaya çagiriyoruz. Biz Aleviler dili, dini, inanci, irki, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun herkesin esit ve özgür bireyler olarak yasayabildigi kimsenin kimliginden dolayi ötekilestirilmedigi katledilmedigi demokratik bir cumhuriyette bir arada kardesçe yasami savunuyoruz” diye konustu.



“Yapilan saldiriyi siddetle kiniyoruz”

Yapilan saldirilari siddetle kinadiklarini belirten Yildirim, konusmasina su sekilde devam etti:

“Cemevleri milyonlarca Alevinin ibadethanesidir. Orada hiç kimseye makami, dili, dini, rengi sorulmaz. Cemevlerine saldirmak aslinda Anadolu halklarinin hosgörüsüne ve bin yillik komsuluga saldirmaktir. Biz zalimlerin, zorbalarin, irkçilarin disinda kimsenin karsisinda olmadik. Aleviler tarihi boyunca hiçbir halkin onurunu incitecek kalkismada bulunmadi. Bundan sonra da böyle olacaktir. Dün bu ülkenin baskentinde 4 ayri yerde, Alevilerin ibadethanelerine ve mekanlarina yapilan saldiriyi siddetle kiniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA