Akis GYO, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayimladi

Akis GYO, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayimladi. Raporda sirketin faaliyetlerinin çevresel, sosyal ve yönetsel etkilerinin yaninda, bu alanlarda gelistirdigi topluma duyarli, inovasyon ve dijitallesme odakli uygulamalari açiklandi.

Akis GYO, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayimladi


Akis GYO üçüncü kez yayimladigi “Sürdürülebilirlik Raporu” ile faaliyetlerinin çevresel, sosyal ve yönetsel etkilerinin yaninda, bu alanlarda gelistirdigi topluma duyarli, inovasyon ve dijitallesme odakli uygulamalarini açikladi.

1 Ocak 2021-31 Aralik 2021 arasi operasyonlarini kapsayan rapor, sirketin gerçeklestirdigi faaliyetlerin sürdürülebilirlik boyutlarini ve sirketin döngüsel ekonomiye katkisini ve ayni zamanda sirketin katilimcisi oldugu Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi’nin Ilerleme Bildirim Raporu niteliginde bir analizi de ortaya koyuyor.

Akis GYO Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari dogrultusunda; Kurumsal Yönetisim, Dijitallesme ve Inovasyon, Iklim Degisikligi ile Mücadele, Müsteri Memnuniyeti, Çalisma Hayati, Is Sagligi ve Güvenligi ile Toplumsal Gelisime Katki ana basliklarinda sürdürülebilir deger olusturmaya odaklanirken hizla gelisen teknolojiye uygun süreç ve yöntemler gelistiriyor.

“Sektöre örnek olabilecek hedefler belirleyerek sürdürülebilirlik alaninda önemli çalismalara imza attik”

Üçüncü kez yayimlanan rapor üzerine degerlendirmede bulunan AKIS GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Göksin Durusoy, "2021 yili sürdürülebilirlik konusunda sirketimiz için çok basarili bir yil oldu. 2021 yil sonunda açiklandigi üzere, 2022 yili itibariyla Borsa Istanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandik. 2021 yili ayni zamanda çevresel sürdürülebilirlik alaninda önemli çalismalara imza attigimiz bir yil oldu. Karbon ayak izinin ölçümlenmesi ve raporlanmasinin yani sira, portföyümüzdeki Akbati AVM ve Akasya AVM, ISO: 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO: 45001 Is Sagligi ve Güvenligi Yönetimi Sistemi için DAKKS Alman Akreditasyonuna uygun olarak sertifikasini aldi. Buna ek olarak, Akbati ve Akasya, kullandigi elektrigi yüzde 100 yenilenebilir yesil enerjiden karsilayarak uluslararasi geçerliligi olan I-REC sertifikasini aldi. Akis GYO kisa vadeli sürdürülebilirlik hedeflerinin tamamini gerçeklestirmis olup 2022 ve sonrasi için de kisa ve uzun vadeli, sektöre örnek olabilecek hedefler belirleyerek bu hedefleri gerçeklestirmek için çalismalarina devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA