Ukrayna, Lysychansk'tan Çekildigini Dogruladi

Ukrayna’nin Lysychansk kentinin Rus ordusu tarafindan tamamen kontrol altina alindigi duyurulmasinin ardindan Ukrayna Genelkurmay Baskanligi, Ukrayna ordusunun Lysychansk’tan geri çekildigini dogruladi.

Ukrayna, Lysychansk'tan Çekildigini Dogruladi


Rusya Savunma Bakanliginin, Ukrayna’nin dogudaki "son kale" olarak tanimladigi Lysychansk’in Rus ordusu tarafindan tamamen kontrol altina alindigi duyurmasinin ardindan Ukrayna Genelkurmay Baskanligi, Ukrayna ordusunun Lysychansk’tan geri çekildigini dogruladi. Ukrayna Genelkurmay Baskanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Lysychansk’taki agir çatismalarin ardindan Ukrayna ordusunun isgal altindaki mevzilerden ve hatlardan çekilmek zorunda kaldigi ifade edilerek, “Rus isgal birliklerinin mühimmat ve personel konusundaki çoklu avantaji karsisinda sehrin savunmasinin sürdürülmesi ölümcül sonuçlar doguracaktir. Ukraynali savunucularin hayatini kurtarmak için ayrilma karari alindi” denildi.

Rusya karsisinda sadece çelikten bir iradenin ve vatanseverligin yetmedigi aktarilan açiklamada, maddi ve teknik kaynaga ihtiyaç oldugu vurgulanarak, “Luhansk bölgesi ve ülkemizin diger bölgelerinin savunuculari sivil ve askeri görevlerini kahramanca yerine getirmektedir. Geri dönecegiz ve kesinlikle kazanacagiz” denildi.

“Tam kontrol saglandi”

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Rusya Silahli Kuvvetlerinin Luhansk Halk Cumhuriyeti Halk Milisleri birimleriyle koordineli olarak yürüttügü basarili operasyonlar, Lysychansk ve çevresindeki çesitli yerlesim yerlerinde tam kontrolün saglanmasiyla sonuçlandi” denilmisti. Lysychansk disinda kontrol saglanan yerlesim yerlerinin Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo ve Belaya Gora oldugu aktarilan açiklamada, son 24 saatte kontrol saglanan bölgenin 182 kilometrekarelik bir alana denk geldigi ifade edilmisti. Rusya, Lysychansk ve çevresindeki çesitli yerlesim yerlerinde kontrolü saglamasi ile Rus yanlisi ayrilikçilarin bulundugu Luhansk bölgesinde kontrolü tamamen ele geçirmis oldu.
Kaynak: İHA