Bakan Yanik Açiklamasi 'Çitir Çitir Felsefe Serisi Incelenmis Ve 7 Kitap Muzir Ilan Edilmistir'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Çitir Çitir Felsefe, serisi incelenmis ve tamami degil içlerinde sakincali içerikler oldugu tespit edilen 7 kitap muzir ilan edilmistir" dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Çitir Çitir Felsefe Serisi Incelenmis Ve 7 Kitap Muzir Ilan Edilmistir'


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, sosyal paylasim sitesi Twittir hesabindan yaptigi paylasimda, “Çocuklari Muzir Nesriyattan Koruma Kurulumuz, alaninda uzman kisilerden olusur ve tek bir amaci vardir: Çocuklari, fizyolojik ve psikolojik gelisimlerine zarar verebilecek basili yayinlardan korumak. Muzir ilan edilmis bir yayin çocuklar için zararlidir ve bu sebeple çocuklara satilamaz, açikta teshir edilemez ve reklami yapilamaz. Yetiskinlerin bu yayinlara erisimi ise kurulun görev alani degildir” dedi.



Bakan Yanik paylasimin devaminda, “Bahsettiginiz ’Çitir Çitir Felsefe’ serisi incelenmis ve tamami degil içlerinde sakincali içerikler oldugu tespit edilen 7 kitap muzir ilan edilmistir. Yersiz iddialarin aksine, muzir ilan edilen bir kitap sansürlenmez veya yasaklanmaz. Ekte, bahsedilen yayin serisinde kurulumuzun muzir olarak tespit ettigi bazi örnekleri birakiyorum. Bunlarin muzir olmadigini iddia etmek için iki ihtimalin söz konusu olabilecegini düsünüyorum.

1) Içeriklere bakmadiniz, kulaktan dolma bilgilerle devlete çamur atmak amacindasiniz. Sasirtici olmaz ama izin vermeyiz.

2) Içeriklere baktiniz ve bunlarin muzir olmadigini düsünüyorsunuz.

Yazili olan ve olmayan kaideler toplumumuzun kültürel kodlarini ortaya koymustur.

Çocuklarimizin gelisimine neyin muzir etki sizin sahsi fikirlerinize göre degil toplumsal normlara ve bilimsel tespitlere göre sekillenir.

Her iki ihtimal de kurulumuzun kararina halel getirmez. Bazi yayinevlerinin ticari kaygilari veya bir takim köse yazarlarinin marjinal ideolojik tutumlari Çocuklari Muzir Nesriyattan Koruma Kurulu’nu etkileyemez. Son olarak sunun bilinmesini istiyorum, yapilan tezviratlara kulak asmadan, kanuni sorumlulugumuz çerçevesinde çocuklarimizi korumak için gereken adimlari atmayi sürdürecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA