Izinsiz Girdikleri Kanyonda Mahsur Kalan 15 Kisi, 9 Saat Sonra Kurtarildi
Karabük’ün Yenice ilçesindeki Seker Kanyonunda izinsiz doga gezisine çiktiktan sonra mahsur kalan 15 kisi jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin çalismalariyla kurtarildi. 9 saat sonra mahsur kaldiklari yerden kurtarilan gezi ekibinin içerisindekilerin çogunlugunun hakim ve savcilardan olustugu ögrenildi.

Aralarinda hakim ve savcilarin da bulundugu ekip kanyon istikametine yürüyüse basladiktan bir süre sonra indikleri bölgede mahsur kaldi. Gruptan bir kisi bulundugu bölgeden çikarak 112 Acil Çagri Merkezi’nden yardim istedi. Ihbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Hazirliklarini tamamlayan ekiplerin çalismalari sonucunda ilk önce 6 kisi, daha sonra 9 kisi olmak üzere 15 kisi, 9 saat sonra mahsur kaldiklari yerden kurtarildi. Kurtulmaya çalistigi yerden düserek yaralanan kadin hakim saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.
Karabük Valisi Fuat Gürel, kurtarma çalismalarini beraberindeki Kaymakam Yasin Erdem, Il Jandarma Komutani Kd. Albay Garip Gümüs ve AFAD Il Müdürü Gazanfer Erbay ile takip etti.
Gürel, kurtarilan vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.
Olayla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gürel, geçtigimiz günlerde bölgede yasanan sel felaketi sonrasi derelerde bir kisim heyelanlar olustugunu belirterek, "15 Haziran itibariyla bölgemizde orman sahasina girmek yasaklandi. Buna ragmen bizden habersiz bir grup Seker Kanyonu içerisine yürüyüs yapmak istemisler ama çevredeki bir kisim engellerden dolayi geri dönememisler” dedi.
Olayin haber edilmesinin ardindan ekiplerin bölgeye sevk edildigini aktaran Gürel, “Kurtarma çalismalari devam etti. Su an itibariyla 6 arkadasimiz kurtarildi. Diger arkadaslarin da kisa bir süre sonra gelmesini bekliyoruz” diye konustu.
Vatandaslara uyarilarda bulunan Gürel, kanyonlara girmeden önce Kaymakamliktan izin almalari gerektigini ve yanlarinda bir rehber bulundurmalari gerektigini söyledi.
