Edirne Sinirina Dayanan Yunanistan'daki Orman Yangininda Yogun Duman Hakim Oluyor

Yunanistan’da 5 gündür devam eden ve Edirne’nin bazi sinir köylerine kadar dayanan orman yanginin boyutu günün ilk isiklarinda ortaya çikti.

Edirne Sinirina Dayanan Yunanistan'daki Orman Yangininda Yogun Duman Hakim Oluyor
Yunanistan’da 5 gündür devam eden orman yangini Türkiye-Yunanistan sinir hattinda ilerleyisini devam ettiriyor. Rüzgârin da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulasan alevler, Edirne’nin Meriç ilçesine bagli sinir köylerden de görülebiliyor. Yogun dumanin hakim oldugu yangin yerinde, daglik alanlar gözden kayboldu. Dumanlarin gökyüzünü kapladigi anlar Edirne’nin köylerinden saniye saniye görüntülendi. Günün agarmasiyla orman yanginindan kaynaklanan zarar da belirginlesti. Çok sayida agacin ve bitkinin küle döndügü kameralara yansidi.

“Yangin Edirne’nin sinir köylerine dayandi “

Küplü Belediye Baskani Gökmen Altay, yanginin köylerinin hemen yani basinda devam ettigini söyledi.

Altay, Meriç Nehri’nin genisligi nedeniyle yanginin beldelerine siçrama ihtimalinin çok düsük oldugunu belirtti.

Gece alevleri görünce endise duyduklarini anlatan Altay, ormanlik alanda bulunan çok sayida hayvan ve bitki için de endise duyduklarini belirtti.



“Meriç Nehri’nde su debisinin yüksek olmasi yüreklere su serpiyor”

Belde halkindan Sinan Keskin, yanginin günlerdir devam ettigini söyledi.

Havanin kararmasiyla alevlerin korkutucu boyuta ulastigini ifade eden Keskin, Meriç Nehri’nin su debisinin yüksek ve genisligin fazla olmasi nedeniyle çok fazla endise duymadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA