Hain Darbe Girisiminin 6'Nci Yilinda Yüzlerce Vatandas Kastamonu'da Tek Yürek Oldu

Kastamonu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Programi Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen anma programinda yüzlerce vatandas, birlik ve beraberlik ruhunu yasatti.

Hain Darbe Girisiminin  6'Nci Yilinda Yüzlerce Vatandas Kastamonu'da Tek Yürek Oldu


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Kastamonu’da düzenlenen anma programlari devam ediyor. Sabah saatlerinde sehitlik ziyaretleri ile baslayan etkinlikler, Kastamonu Valiligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen anma programi ile devam etti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program Nasrullah Cami Bas Imamhatip Kahraman Sekerci tarafindan icra edilen Kur’an-i Kerim tilaveti ile sürdü. Daha sonra Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafindan 15 Temmuz sehitleri için dualar edildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajinin yayinlanmasinin ardindan protokol üyeleri tarafindan günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi. Program, devaminda sancak kosusu gerçeklestirildi.

Kastamonu Valisi Avni Çakir ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik tarafindan sancak kosusuna katilan vatandas ve sporculara katilim belgesi takdim edildi. Anma programina, Kastamonu Valisi Avni Çakir, AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu ve çok sayida vatandas katildi.



Anma programinda konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, “Bizler bugün aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girisimi karsisinda gösterdigi onurlu durusun ve demokrasi zaferinin altinci yildönümü sebebiyle coskuyla bir aradayiz. 15 Temmuz, tarihi san ve serefle dolu Türk milleti için, milletin azmi, cesareti ve kendi iradesinin baska hiçbir gücü tanimadiginin bir kez daha dünyaya gösterildigi, Türk tarihindeki müstesna günlerdendir. 15 Temmuz, karanlik ellerin ülkemiz üzerindeki kirli emellerinin bir kez daha bosa çikarildigi sanli bir gündür. Bu millet gencinden yaslisina, kadinindan erkegine her bir ferdiyle, vatan, bayrak, bagimsizlik ve Türkiye askiyla, devletine sahip çikmis birliktelik gösterip yekvücut olarak hain girisimin karsisinda durmuslardir. Ülkemiz bu zamana kadar verdigi tüm mücadelelerinde vatan aski, millet aski, Türkiye aski sayesinde basarili olmustur. 15 Temmuz destani da milletimizin güçlü iradesi ve kararliliginin yani sira içindeki vatan ve millet askiyla, Türkiye askiyla yazilmistir. 15 Temmuz gecesi Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisi ile sokaga çikan bu necip millet, ayni zamanda demokrasi ugruna, vatan ugruna, millet ugruna, özgürlük ugruna, milli irade ugruna, ay yildizli sanli bayrak ugruna, milli ve manevi degerler ugruna isgal girisimcilerine karsi gözünü kirpmadan imanli gögsünü siper etmis, ülkemizin bagimsizligina, istiklaline ve bütünlügüne kast edenlere en güzel dersi vermistir" dedi.

Programda konusan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, "6 yil önce milli iradeyi ortadan kaldirmak için Türkiye’nin seçilmis Cumhurbaskanina suikast düzenleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bombalar yagdiran, Türk milletinin silahlarini Türk milletine dogrultan hain terör örgütünün, gerçeklestirmeye çalistigi, ancak milletimizin büyük bir özveri, irade ve direnisle kahraman Türk Silahli Kuvvetleri ve kahraman emniyet mensuplariyla el ele, gönül gönüle bu hain kalkismayi engellendigi tarihi günün 6’inci yilini yasiyoruz. Öncelikle 251 sehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, 2 bin 200’ün üzerinde gazimiz var. Onlara sükranlarimi arz ediyorum" diye konustu.



Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu ise Türk milletinin hain terör örgütüne firsat vermedigini ifade ederek, "Bu millet agababalarinizi Çanakkale’de alt etti, Milli Mücadele’de destan yazdi. Serife Baci’nin torunlari, Halime Çavus’un torunlari, Inebolulu kahramanlarin torunlari size firsat mi verir sandiniz? Bugün sosyal medya araciligiyla bir video yayimladim, orada da dile getirdim. Fakat aklimin almadigi seyler var, Sayin Müftüm ara ara dile getirir, ’akil ayni zamanda aklini kullanmayanlara ayak bagidir.’ FETÖ, bu milletin üç neslini mahvetti, cevher çocuklari, yigit gençleri. Iki elimiz her daim yakalarindadir. 251 sehidi ve binlerce gazimizi unutmadik, unutmayacagiz. Her serden bir hayir çikar. Inaniyoruz ve teslim olmusuz, kaderin sütünde bir kader var. O kader kökünü ta Osmanli’dan almis iki siyasi akimi devlet millet yolunda bir araya getirdi. Bundan sonramiz, bundan öncemizden çok daha güvenilir, bundan sonramiz da Cumhuriyetimizi ve gençlerimizi gelecege tasimak adina 2023’te, 2053’te Allah’in izniyle bizim. Iman gibi biliyorum, bu milletin sagduyusu, feraseti gençlerimizin önünü açacaktir. Gençler bizlerin de yol göstericisi olacaktir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina ramak kala gelecegimiz ve umutlarin yesermesi adina bu birlik ve beraberlik görüntüsü hepimizin yüregine su serpiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA