Söke'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Töreni Yapildi

Aydin’in Söke ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü töreni yapildi.

Söke'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Töreni  Yapildi


15 Temmuz 2016 tarihinde gerçeklesen hain darbe girisimi bir kez daha lanetlenirken; darbe girisiminin Milli Irade ile püskürtülmesi kutlandi, vatan savunmasinda sehit olan kolluk kuvvetleri ve vatandaslar ise bir kez daha rahmetle anildi.

Söke’deki tören Cumhuriyet Meydaninda gerçeklesti. Söke Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Söke Garnizon Komutan Vekili Binbasi Fuat Odabas, Söke Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Mustafa Iberya Arikan, Söke Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Atbas basta olmak üzere protokolün diger üyelerinin de bulundugu törene vatandaslar da katildi.

Tören öncesinde 15 Temmuz ile ilgili yerel gazete mansetleri ve fotograflardan olusan sergi gezildi. Saygi durusu ve istiklal marsi ile baslayan törende açilis konusmasini Söke Kaymakami Ümit Hüseyin Güney yapti.

Iç güvenlik ve vatan savunmasinda canlarini feda eden tüm sehitleri rahmet ve minnetle anip, hayatta olan gazilere saglik ve uzun ömürler dileyerek sözlerine baslayan Ilçe Kaymakami Ümit Hüseyin Güney konusmasinda hain darbe girisiminden ve sonuçlarindan dersler çikarmak gerektigine vurgu yapti.

“Türk Milletinin emsalsiz cesareti, tarihe not düsülmüstür”

Alti yil önce bir yaz günü herkes tatil havasindayken maalesef uyumayan, yatmayan bir güruh, FETÖ yapilanmasi diye tabir edilen grup o yaz günü bu millete bir kabusu yasatma girisiminde bulundu. Cumhurbaskanimizin öncülügünde, milletimizin feraset ve iradesiyle öncelikle Cumhuriyetimize, anayasamiza, müesses nizama bagli olan kahraman Türk subay ve askerinin mert durusuyla, kendilerine asker demeyi yakistiramayacagim o hainler püskürtülmüs, yine anayasasina saygili Türk Polisi ve Türk Jandarmasi, Türk Halki ve tüm kamu görevlilerimiz el ele gönül gönülle bu hain kalkismaya karsi koymus ve tüm dünyaya örnek olacak, iftihar edecegimiz bir durus sergilemislerdir. Türk Milletinin emsalsiz cesareti, tarihe not düsülmüstür” dedi.



“Darbenin en büyük ilaç ve panzehri hukuk devleti, demokrasi ve seffafliktir”

Kaymakam Güney; “Dünya siyasal yasami içinde darbe girisimlerine bakildiginda, hukuk devletinden ve demokrasiden yeterince nasiplenmemis ülkelerde maalesef darbe girisimleri ile karsilasiliyor. Yargisi bagimsiz ve tarafsiz hukuk devletini içsellestirmis, demokrasisini en üst seviyelere ulastirmis ülkelerde ise darbe girisimlerine sonucu ne olursa olsun rastlamiyoruz. O zaman buradan bu sonucu çikarmaliyiz. Bizler bu ülkede menfur girisimleri bir daha hiç olamamak üzere ortadan kaldirmak istiyorsak, tarafsiz ve bagimsiz yargiyi tahkim edecegiz, hukuk devletini içsellestirecegiz, demokrasimizi en üst noktalara tasiyacagiz. Darbenin en büyük ilaç ve panzehri hukuk devleti, demokrasi ve seffafliktir. Onun için liyakati, adaleti ve ehliyeti, hukuk devletini her bir vatandas olarak bir sorunluluk ve vatandaslik bilinci içinde savunmali, yasatmak için gayreti her platformda ortaya koymaliyiz. Görevimizi ve konumumuz ne olursa, olsun" dedi.



“Laiklik Ilkesini sözde degil, özde tatbik etmeliyiz”

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney konusmasinda; “Kutsal inanç ve din kavraminin kötü insanlarin elinde ne denli tehlike olusturdugu 15 Temmuz’da tecrübe ettik. O yüzden ülkemizin kurulus ve anayasasinin temel unsurlarindan olan laiklik ilkesine sözde degil, özde bagli olarak hayatimizda bizzat tatbik etmeliyiz. Dini hiçbir dünyevi bir maksadin payandasi ve aleti yapmamali, siyasete alet etmemeliyiz. Din yüce bir kavramdir ve onun karsiligi bu dünyada yoktur. Inananlar bilir ki onu karsiligi Allah ehlindedir, ahiret hayatindadir” dedi.

Kaymakam Güney, din kavraminda Diyanet Isleri Baskanligi ve bagli kurumlarinin rehber alinmasi gerektigine vurgu yapti.

Konusmanin ardindan sehitler için Kuran-i kerim okunurken, dua Ilçe Müftüsü Ali Saim Dogru tarafinda yaptirildi. Duanin ardindan siirler okundu, video gösterimleri sunuldu.
Kaynak: İHA