Özel Harekat'a Yapilan Bombali Saldirida Sehit Olan Polis Memuru Demet Sezen'in Annesi IHA'ya Konustu

15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi Fetullahçi terör örgütünün bombaladigi Gölbasi Özel Harekat Daire Baskanligi’nda sehit düsen 7 kadin polisten biri olan Demet Sezen’in annesi Zeynep Kösker, kizinin sehit oldugu 15 Temmuz’u IHA’ya anlatti.

Özel Harekat'a Yapilan Bombali Saldirida Sehit Olan Polis Memuru Demet Sezen'in Annesi IHA'ya Konustu
Darbe girisiminin yasandigi gün nöbetçi olan 31 yasindaki 1 çocuk annesi Demet Sezen, nöbeti bittikten sonra oglu ve esiyle birlikte evine gitti. Cunta gecesinin aksaminda bir grup hain tarafindan darbe girisimi oldugunu ögrenen Sezen, 3 yasindaki oglunu kendisi gibi polis olan esine emanet edip çagrilmayi beklemeden göreve gitti. Özel Harekat Daire Baskanligi Insan Kaynaklari Subesi Sosyal Hizmetler Bürosu’nda çalisan Sezen, sehit ailelerine ulasmakla görevliydi. Sehit haberlerinden çok etkilenen ve sik sik sehit olmak istedigini dile getiren Sezen, sehit annelerine, eslerine yalnizca haber vermekle kalmiyordu onlarla yakindan ilgileniyordu. Baskanliga atilan ikinci bombada sehit düsen Sezen’in annesi Zeynep Kösker, o günü anlatti.

“Ciger acisi çok zormus”

Kizini kaybettiginde sagligini da kaybettigini dile getiren sehit polis Sezen’in annesi Zeynep Kösker, “Demetimin yine ölüm yil dönümü geldi çatti. Simdi yine hastayim ve ilaçlarla zor ayakta duruyorum. Zor bir hayat yasiyorum. Dün Demetimin kabristanina ziyaretine gittim. Allah razi olsun polislerimiz de geliyor. Ilgileniyorlar telefon ettigim zaman geliyorlar beni doktoruma götürüyorlar. Ilaçlarimi getiriyorlar. Ama ciger acisi çok zormus. Anne acisi ayri, baba acisi ayri, es ayri, kardes ayri ama ciger acisi ondan agirmis. Hayati ciger acisiyla geçiriyorum. Yavrumu kaybedince sagligimi da kaybettim” diye konustu.



“Polislerimiz sehit oldu dediklerinde yer ayagimin altindan kaydi”

15 Temmuz gecesinde yasananlari gözyaslari içinde anlatan Kösker, “Yavrum sabah isine gitti. Geldi sarildi. Bana tosunum, tontonum derdi. Sarildi öptü. Gece nöbetini tuttu. Sonra da nöbetini bitirdi evine gitti. Aradim, ‘Çocuga sütünü isittim, ben de çayimi içiyorum’ dedi.

Iyi yavrum, hayirli aksamlar dedim ‘Abinin de bugün nöbeti var’ dedim. Oglum da Hakkari Yüksekova’da görevdeydi. Bilemedim. Bir de gece olunca, telefonlar yagdi. Millet oraya buraya kosuyor. Sordum, ‘Ne oldu’ dedim ’Maç mi kazanildi?’ Millet bayraklarla çikmis. ’Savas var’ dediler. Polislerimiz sehit oldu dediklerinde yer ayagimin altindan kaydi. Telefon açtim. Oglum, ‘Anne ben Ankara’ya geliyorum’ dedi.

Megerse o duymus, kardesinin sehit oldugunu. Zaten ikisi de anlasmislar, ben sehit olursam beni su numaradan ara sen sehit olursan su numaradan arayayim diye. Demis ki, ‘Annem bizi 3 gün sonra bulacak’. Gerçekten de üç gün sonra buldum. Zor bir hayat yasadim. Hala yasiyorum, bitmedi. Yavru acisi çok zormus. Öyle bir aci çekiyorum ki, of diyorum cigerim kaniyor. Benim cigerimi yakanlarin da cigeri yansin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA