Girlevik Selalesi Bayramda Da Vatandaslarin Ugrak Yeri Oldu

Dünyanin en görkemli selalelerinden biri olan Erzincan’in Çaglayan beldesindeki Girlevik Selalesi, Kurban Bayraminda da yerli turistler ile yurtdisindan gelen gurbetçilerin durak noktasi oldu.

Girlevik Selalesi Bayramda Da Vatandaslarin Ugrak Yeri Oldu
Erzincan’da termometrelerin 32 dereceyi gösterdigi bayramda, Girlevik Selalesi serinlemek için gelen yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor. Selale yurt disindan gelen gurbetçilerle birlikte Erzincan nüfusuna yakin vatandasi bayram tatilinde agirladi.

Munzur Dagi eteklerinden gelen buz gibi sularin 40 metreden döküldügü Girlevik Selalesi, dogal güzelligi ve serin havasiyla, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta yer alan ve Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan 9 ayri kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi, her mevsim ayri bir güzellik sunuyor. Bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, 40 metreden akan buz gibi suyu ve dogal güzelligiyle öne çikan Girlevik Selalesine akin ediyor.

Kisin suyunun büyük bölümünün donmasi ile olusan sarkitlar dolayisiyla etkileyici bir manzaraya bürünen selale, ziyaretçilerine yazin da farkli güzellik sunuyor. Muhtesem doganin öz çekim yaparak tadini çikaran yerli ve yabanci turistler, görsel güzellikler arasinda yürüyüs ve piknik yaparak zamanlarini en iyi sekilde degerlendiriyor.

Girlevik Selalesine gelen vatandaslar, “Selale tamamen dogal, çok güzel ortam sunuyor. Erzincan’a geldigimizde burasi mutlaka ugramadan gitmedigimiz, vazgeçilmez yerlerimizden biri. Dogalligini korumasi ve serinligi nedeniyle ailece piknik yaptigimiz yer. Herkesi Girlevik Selalesine davet ediyoruz” dedi.

Girlevik Selalesi, Erzincan’in çevresindeki illerin yani sira Istanbul, Ankara, Antalya, Izmir ve yurt disindan gelen çok sayida turistin akinina ugruyor.
Kaynak: İHA