Fettah Can Bayramda Memleketi Bursa'da Sahne Aldi

Ünlü sarkici Fettah Can, Kurban Bayrami’nin ilk aksami memleketi Bursa’da sahne aldi. Sevilen sarkilarinin yani sira sevdigi sarkilari da seslendiren Can, Bursalilara bayram hediyesi tadinda bir gece yasatti.

Fettah Can Bayramda Memleketi Bursa'da Sahne Aldi
Bursali sanatçi Fettah Can, bayramda da memleketi Bursa’da sahne alarak dinleyicilere unutulmaz bir gece yasatti. Geçmisten günümüze sevilen sarkilarini seslendiren Can, sik sik kendisini dinlemeye gelen Bursalilar ile sohbet etti. Konserine ‘Sen En Çok Asksin’ sarkisi ile dinleyicileri selamlayan Can, ‘Memleketimde olmaktan dolayi çok mutluyum. Hepinizin bayramini en içten dileklerimle kutlarim. Harika bir aksam geçirecegiz. Bu aksam sizin sevdiginiz, benim de sizin sevdiginizi bildigim sarkilari söyleyecegiz. Sadece kendi yazdigimiz sarkilar degil, dinledigimde keske bende yazsaydim dedigim sarkilari da seslendirecegiz. Iyi seyirler.’ diyerek ‘Isikli Yol’ sarkisini seslendirdi.

Sarki aralarinda dinleyicilere sarkilarin hikayelerinden bahseden Fettah Can, ‘Siyah Inci’ sarkisinin hikayesini anlatti. Can; ‘Sarkiyi ilk çikarttigim zaman pek ilgi görmemisti. Daha sonrasinda Youtube’da paylastim. Kendi kendine parladi sarki ama ben biliyorum ki hikayemin basladigi yer Bursa’dir. Bu sarkinin patlamasinin sebebi de Bursa’dir. Yillar sonra aranjörümüz ayni zamanda sefimiz yeni bir aranjman yapti, onu çikarttik. Siz hangi sarki oldugunu belki biliyorsunuzdur.’ diyerek seslendirdi.

Fettah Can; ‘Müzik tarihinde yazilan en iyi sarkilardan biridir. Alper Narman, Sezen Aksu ve bana ait bir sarkidir. Kendimi ya da sarkiyi kayirmiyorum ama gerçekten çok iyi bir sarkidir.’ diyerek ‘Duvar’ sarkisini seslendirdi.

Fettah Can, dillere pelesenk olan ‘Özledim’ sarkisini ise su sekilde anlatti; ‘Bizim ruhumuzun en derinliklerine kadar islemis bir sarki. Sadece bizim ülkemizde degil birkaç ülkede var bu durum. Yazmaya basladigimda da söyle bir sey söylemistim ‘Burada yandik’, harbiden de yandik.’ diyerek ‘Özledim’ sarkisini seslendirdi.

Yaklasik 2 buçuk saat sahnede kalan Bursali sanatçi Fettah Can, hemsehrilerine unutulmaz bir gece yasatti.
Kaynak: İHA