Elazig'da Kalan Ahiska Türkleri Bayramlasti

Ukrayna’nin Herson kentinden kurtarilarak Elazig’a getirilen Ahiskali Türkler, ilk defa kendi vatanlarinda bayramlasti.

Elazig'da Kalan Ahiska Türkleri Bayramlasti
Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türklerinin tahliyesi 10 Mayis Sali günü itibariyle Herson kentinden Elazig’a baslamisti. Bu çerçevede toplamda 8 kafile halinde bin 300 kisiden fazla Ahiska Türkü kente gelerek, Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine yerlestirildi. Burada hayatlarini sürdüren Ahiska Türkleri, kendi öz vatanlarinda ilk defa bayram yasamanin sevincini yasadi. Elazig Valiligi ve Belediyesi tarafindan Ahiska Türklerinin kaldigi konteyner kentte bayramlasma programi düzenlendi.

Düzenlenen programda kesilen kurbanliklar, yemek yapilarak dagitildi. DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov’un birlik beraberlik mesaji ise DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar tarafindan iletilerek, Ahiskali Türklerin tüm Islam alemi ile dayanisma içinde olacagini belirtti.

Bayramlasma programinda açiklamalarda bulunan DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, “Valimiz, Elazig milletvekilimiz ve belediye baskanimizla konteyner kentte yasayan tüm halkimizin bayramini dayanisma içinde kutladik. Genel baskanimizin Kurban Bayrami için gönderdigi mesaji burada ilettik. Büyükbas ve küçükbas kurbanliklar kesilerek dualarla bayrami idrak ettik. Çocuklarimiza degisik hediyeler verilerek sevinçlerine ortak olduk. Genel baskanimizin selamini ilettik herkesin yüzü gülüyor. Allah devletimize zeval vermesin emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Dünya Ahiskali Türkler Birligi Ahiska Türklerinin yasadigi tüm ülkelerde benzer kurban programlarini her yil düzenli olarak düzenliyor” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen bayram etkinligine Elazig Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Tolga Agar, Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen ve Ahiskali Türkler katildi.

Kaynak: İHA