TDP Genel Baskani Sarigül'den Istanbul Esnaf Ve Sanatkarlar Odasi Birligi'ne Ziyaret

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birligi’ni ziyaret etti. Sarigül, “Meclisteki partilere çagrim, NATO görüsmeleri için konu parlamentoya gelecek. O noktada çözüm önerimiz hükümete bu konuda tam yetki verilmesi” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül'den Istanbul Esnaf Ve Sanatkarlar Odasi Birligi'ne Ziyaret
Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birligi’ni (ISTESOB) ziyaret eden Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, burada oda baskanlari ve esnaflari dinledi. Ziyarete TDP Genel Baskani Sarigül, Gölge Esnaf Bakani Mustafa Korkut, Gölge Maliye Bakani Aziz Murat Hatipagaoglu, Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birligi Baskani Faik Yilmaz, ISTESOB baskanlari, TDP il teskilati üyeleri ve Istanbul esnaflari katildi.

Oda baskanlari birer konusma yapti. Yapilan konusmalarin ardindan kürsüye TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül çikarak gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

“NATO zirvesindeki görüsmeler konusunda hükümete tam yetki verilmeli”

Meclisteki partilere çagrida bulunan ve NATO zirvesindeki görüsmeler konusunda hükümete tam yetki verilmesi gerektigini anlatan Sarigül, “Dün yapilan NATO görüsmeleri münasebetiyle ana metin ana mutabakat elimize geçmedigi için bu konuda detayli bir bilgi suanda vermek istemiyorum. Bize gelen bazi duyumlar var ama bizim devlet anlayisimiz geregi Sayin Cumhurbaskani suanda yurtdisinda Türkiye Cumhuriyeti olarak bizleri temsil ediyor. Sayin Cumhurbaskani Edirne’ye giris yaptiktan sonra bu konudaki görüslerimizi, düsüncelerimizi kamuoyuyla paylasacagim. Ancak buradan bir kez daha bütün muhalefet partilerine çagrida bulunuyorum. Parlamentoda bulunan partilere özellikle çagrida bulunuyorum. Parlamentoda bulunan muhalefet partileri bir önerge hazirlayarak NATO görüsmeleri bitti suanda ama bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. Bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanmasi için NATO birligi Avrupa ülkelerinin tamami ülkemizde bulunan mültecileri esit oranda paylasmak kaydiyla, terör konusundaki kaygilarinda giderilmesi sartiyla hükümete bu görüsmelerde bir kez daha tam yetki verilmesini Türkiye Degisim Partisi olarak talep etmekteyiz. Suanda elimizde büyük bir firsat vardir. Bu firsati iyi degerlendirmemiz lazim. Bu firsatin iktidar partisi muhalefet partisi olmaz. Bütün muhalefet partilerine bir kez daha çagrida bulunuyorum” diye anlatti.

“Mültecileri yarin göndeririz söylemi olmaz, nereye gönderiyorsun”

Türkiye’deki mültecilerle ilgili de konusan Sarigül, “Türkiye’de alti buçuk milyon mülteciyi seçim oldu yarin sabah göndeririz demekle olmaz. Tam zamani. NATO görüsmeli için konu parlamentoya gelecek. O noktada çözüm önerimiz hükümete bu konuda tam yetki verilmesi. Alti buçuk milyon mülteci Avrupa Birligi ülkelerine nüfuslari oraninda dagitilmasi lazim. Kalici çözüm budur. Avrupa Birligi alti buçuk milyon mülteciyi Türkiye topraklarina birakarak orada rahat edemez. Baris, özgürlük, demokrasi, insan haklari diyen Avrupa Birligi Ukrayna’dan giden dört buçuk milyon mülteciye nasil kapilarini açtiysa buradaki mültecilere de ayni sekilde kapilarini açmali” seklinde konustu.

Bir esnafin "Suriyeli esnaf vergi vermiyor biz neden veriyoruz?" sorusu yanitlayan Sarigül, “Iki yillik üç yillik süre içerinde vergi vermeyecek. Allah hiç kimseyi bayragindan ve topragindan uzakta birakmasin. Ben onlari da çok gezip görüyorum. Geçen gün Suriyelilerin oldugu mahalleye sosyal medyadan video çekmek için gittigim. Hepsi geldi yanima baskanim hos geldiniz. Gerçekten üzüldüm Allah’im kimseyi dogdugu topraklarin disinda birakmasin. Bizim önerimiz gerçekçi bir öneri Almanya’nin ve bizim seksen milyon nüfusumuz varsa o zaman 400 bini biz alacagiz. Fransa’nin 60 milyon o zaman 350 bin onlar alacak. Italya’nin 45 milyon var o zaman 200 bini onlar alacak. Bizim formülümüz en akilli formül. Aksi takdirde bunlar böyle ben iktidar oldum gönderiyorum diyor. Nereye gönderiyorsun. Güç bende diye her seyi ben yaparim mantigi olmaz” diye konustu.

Kaynak: İHA