72 Saat Hiç Durmadan Çalisarak Düzce'ye Su Vermek Için Çalistilar

Düzce’nin içme suyunun saglandigi ana hat üzerindeki 600 metrelik yolun ve su hattinin sel sularina karismasi sonucu su sikintisi yasayan Düzce’ye müjdeli haber Ugur Suyu’ndan geldi. Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, dur durak bilmeden çalisan belediye personeline minnettar oldugunu kaydederek vatandaslara da gösterdigi sabirdan dolayi tesekkür etti.

72 Saat Hiç Durmadan Çalisarak Düzce'ye Su Vermek Için Çalistilar
Siddetli yagislarin ardindan Düzce’nin Içme suyu ihtiyacini karsilayan Ugur Suyu Regülatörüne giden yol ve ana hat hafta basinda çökerek hasar almisti. Hasarin ardindan kriz masasi olusturan Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, yeni bir regülatör olusturulmasi karari aldi.

Zamanla yaristilar

600 metrelik yolun yeniden yapilmasi için zamana ihtiyaç olmasindan dolayi B planini devreye alan Özlü ve ekibi, yine Ugur suyu üzerinde 3 yeni havuz olusturarak bypass yöntemiyle ana sebeke hattini alternatif hat ile bagladi. Gece gündüz hiç durmadan bir yandan balçik bir yandan da aralikli da olsa sürekli yagan yagmurdan dolayi zaman zaman zor anlar yasayan ekipler, 3 gün gibi kisa bir sürede sehre yeniden su vermeyi basardi. Vakit kaybetmeden belediyenin tüm birimlerinden olusturulan uzman ekipler rekor sayilabilecek bir sürede yeni bir regülatör sistemi kurdu.

Baskan Özlü’nün bizzat basinda bulundugu çalismalar olumsuz hava kosullarina ragmen devam etti.

Düzce’de yasanan sel felaketinin ardindan sahadan bir an olsun ayrilmayan Faruk Özlü, bir yandan çalismalari an be an takip ederken bir yandan da Ankara’nin yasanan sorun ve sikintilari yerinde görmesini sagladi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’na, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir’den bakan yardimcilari ve genel müdürlere kadar birçok önemli ve etkili ismi agirlayarak destek alan Baskan Özlü, bundan sonraki süreçte altyapi çalismalarinin hizla devam ederek ayni sorunlarin yasanmamasi için çalisacaklarini ifade etti.



"Bu geceden itibaren sular akacak"

Düzcelilerin ana isale hattinin sele kapilmasindan dolayi susuz kaldigini ancak yagmurun basladigi andan itibaren teyakkuz halinde çalismalara basladiklarini kaydeden Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Sevgili Düzceli kardeslerim, 3 gündür çalisiyoruz. Düzce’nin içme suyu sorununu çözmüs olduk. insallah en kisa zamanda bu geceden itibaren sularimiz akacak, Düzce’mize hayirli olsun” ifadelerinde bulundu.

Düzcelilere tesekkür etti

Suyun sebekeye planlanan saatte verilememesinin nedenini de açiklayan Baskan Özlü; "Bu suyu aslinda dün aksam verecektik. Fakat dün yapilan borulari birlestirirken yapilan kaynaklarda sikinti yasadik. Bugün dün yapilan kaynak çalismasinin aynisini tekrar yapmak zorunda kaldik. Kaynak yaparken teknik bir sikinti oldu, gecikme de bundan dolayi yasandi. Bunun için vatandaslarimizdan özür diliyoruz" seklinde konustu.

Vanalarin açilmasinin ardindan ilk su aritma tesisine ulasti. Gecenin ilerleyen saatlerinde sehrin suya kavusturulmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA