Mahsur Kalan Vatandaslarin Yardimina Itfaiye Yetisti, Yavru Kediler Bogulmaktan Son Anda Kurtarildi

Bartin’da saganak yagmur sonrasi sular altinda kalan apartmanda mahsur kalan vatandaslarin yardimina itfaiye ekipleri yetisirken, bodrum katinda bulunan yavru kediler bogulmaktan son anda kurtarildi.

Mahsur Kalan Vatandaslarin Yardimina Itfaiye Yetisti, Yavru Kediler Bogulmaktan Son Anda Kurtarildi
Bartin’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagmur hayati felç etti. Irmaklarda yaklasik 8 metre yükseklige ulasan su seviyesi sehir merkezini nehre dönüstürürken bazi apartmanlarin zemin katlarini su basti. Kemer Köprü Bülent Ecevit Bulvari’nda bulunan çogu apartman çevresinin suyla kaplanmasi nedeniyle bazi vatandaslar evlerinde mahsur kaldi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aralarinda bebek ve çocuklarin da bulundugu yaklasik 10 kisi itfaiye ekiplerinin yardimiyla evlerinden tahliye edildi.

Öte yandan ardiye kisminda yavru kedilerin de bulundugunun ihbari üzerine çalisan itfaiye ekipleri, kedileri bogulmaktan son anda kurtardi. Sirilsiklam islanan yavru kedilerin annelerini arayan ekipler daha sonra bakimlari için kuruma getirdi.

Diger yandan kent genelinde su seviyesinin giderek yükselmesinin ardindan sikintili bölgelerde bulunan apartmanlardaki vatandaslar polis ekipleri tarafindan megafonla uyarilarak tahliye ediliyor.
Kaynak: İHA