Karabük Yenice'yi Su Basti Açiklamasi Ekmek Teknesini Kurtarmak Isteyen Esnaf Seferber Oldu

Bati Karadeniz’deki yogun saganaktan Karabük’ün Yenice ilçesi de nasibini aldi. Ilçe merkezindeki ana caddeleri sel basarken, ekmek teknesini kurtarmak isteyen esnaf seferber oldu.

Karabük Yenice'yi Su Basti Açiklamasi Ekmek Teknesini Kurtarmak Isteyen Esnaf Seferber Oldu
Siddetli saganak Karabük’ün Yenice ilçesini de vurdu. Ilçenin ana caddeleri sel oldu tasti. Ilçe merkezinde bulunan Incedere Köprüsü’nün yikilma tehlikesinden ötürü polis ekipleri tarafindan köprü üzerinden geçisler kapatildi. Tedirgin olan vatandaslar, sokaga döküldü. Ana caddeler üzerinde bulunan birçok dükkani su basarken, vatandaslar kendi çabalariyla dükkanlarindaki suyu bosaltmaya çalisti. Esnaftan bazisi ise saganak riskine karsi caddede dolan sularin dükkanlarina basmamasi için bariyer kurmak gibi tedbirler aldi. Nehirden ilçeyi basan sularin çöpleri de beraberinde getirdigi görüldü.

Öte yandan herhangi bir sikinti yasanmamasi adina ilçe merkezinde elektrikler kesildi. Yarin da gün boyu saganagin devam etmesi bekleniyor. Ilçenin normale dönmesi için çalismalar sürüyor.

“Önlem olarak bariyer kurduk”

Dükkanina tasan nehirden su gelmesin diye tedbir alan esnaf Ersoy Acar, “Dere yataginda su taskini sebebiyle yollarimiz sular altinda kaldi. Biz de önlem olarak bariyer kurduk. Artik çok yükselirse fayda edecegini düsünmüyoruz ama kendi çabamizla önlemler aliyoruz. Ana caddelerde kalan dükkanlar sular altinda kaldi. Bizim oldugumuz bölgede henüz bir sey yok ama birazdan gelir diye düsünüyorum yagmur bu sekilde devam ederse” dedi.



“4 ton kömür ve 3 ton odunum vardi hepsi sele kapildi gitti”

Olusan taskin sonrasinda esyalarini ve kömür ile odunlarini kaybeden mahalle sakini, “Çok su geldigi için kesinlikle engel olamadik, demirler yikilinca su yön degistirdi. Bizim eve girdi esyalarimizi çikarttik disari bir sekilde bekliyoruz bitmesini bu durumun. 4 ton kömür ve 3 ton odunum vardi hepsi sele kapildi gitti, yakalayabildigimiz yakaladik” diye konustu.

Kaynak: İHA