Düzce Valisi Cevdet Atay, '188 Vatandasimizin Tahliyesini Gerçeklestirdik'

DÜZCE – Düzce’de saganak yagis sebebi ile herhangi bir olumsuzluk olusmamasi adina 188 kisi tahliye edildi. Düzce Valisi Cevdet Atay da il genelindeki son durum ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Düzce Valisi Cevdet Atay, '188 Vatandasimizin Tahliyesini Gerçeklestirdik'
Düzce Valisi Cevdet Atay ve beraberindeki kurum amirleri kriz masasinda bir araya gelerek, yagislarla ilgili son durum hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu. Bir çok ilçede etkili olan saganak yagis sebebi ile olusan olumsuzluklarla ilgili kurum amirlerinden bilgilendirme alan Düzce Valisi Cevdet Atay, daha sonra açiklamalarda bulundu. Atay, ilimizde saganak yagis devam ediyor. Biz de vatandaslarimizin güvenligi için her türlü güvenligi aldik. Kriz merkezinde çalismalari kontrol ediyoruz. Ilgili kurum ve kuruluslarin temsilcileri sahada. Burada ilk basta vatandaslarimizin can güvenligi için tahliye yaptik. Akçakoca, Yigilca, Gölyaka ve Çilimli ilçelerimizde 188 vatandasimizin tahliyesini güvenli bir sekilde gerçeklestirdik. Tüm vatandaslarimiza tekrar sesleniyoruz. Risk altinda olan, dere yataklarinda evleri olan vatandaslarimizin daha güvenli yerlere geçmesini istiyoruz. Bizim belirledigimiz misafirhanelere gitmek isteyenler de 112 Acil servisi arayabilirler” dedi.



“Vatandaslarimizin can güvenligini her seyden çok önemsiyoruz”

Çesitli ihbarlarin geldigini ve ekiplerin duruma müdahalede geç kalmadigini belirten Düzce Valisi Cevdet Atay, “Çesitli yerlerden ihbarlar geliyor. Bazi derelerimizde tasmalar söz konusu. Yollarin kapanmasi söz konusu. Yollarin bazilari trafige kapatildi. Heyelan olan bölgeler söz konusu ekiplerimiz zamaninda olaylara müdahale etmeye çalisiyor. 195 personelimiz ile 107 is makinemiz su anda sahada çalisiyor. Bunun yaninda hazirda beklettigimiz makineler var. Il genelinde koordine ediyoruz. Vatandaslarimizin can güvenligini her seyden çok önemsiyoruz. Bu gece risk altinda olan yerlerde kalmasinlar. Kaymakamlarimiz ilçelerde olaylari takip ediyor. Yigilca ilçemizde birkaç grup köy yolumuz kapandi. Bunlar sabaha kadar arkadaslarimizin müdahalesi ile açilacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA