Bolu'nun Mengen Ilçesi Sular Altinda Kaldi

Bolu’nun Mengen ilçesinde siddetli saganak sebebiyle tasan dereler ilçeyi sular altinda birakti. Ev ve is yerlerini sularin bastigi ilçede birçok mahalleye girisler yasaklandi.

Bolu'nun Mengen Ilçesi Sular Altinda Kaldi
Edinilen bilgiye göre, Bolu’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan saganak yagis sebebiyle Mengen ilçesinde Türk Beyli Çayi, Mengen Çayi ve Sazlar Deresi tasti. Taskinla birlikte ilçenin büyük bölümü sular altinda kaldi. Cadde ve sokaklarda yaklasik yarim metre yüksekligine çikan sular ev ve is yerlerini de etkiledi. Evlerde yasanan su baskinlari sebebiyle bazi mahallelere girisler seritler çekilerek yasaklandi. Evlerinde mahsur kalan vatandaslar kendi imkanlariyla sulari tahliye etmeye çalisirken, AFAD, Türk Kizilay, Il Özel Idaresi, Mengen Belediyesi, itfaiye, saglik ve UMKE ekipleri çalismalarini sürdürüyor.

Riskli bölgeler tahliye ediliyor

Sel sebebiyle Mengen-Pazarköy yolunun tamamen ulasima kapatildi. Selin etkili oldugu güzergahta bulunan Sazlar köyü ve Yörükler mahallesinde vatandaslar tedbir amaçli evlerinden çikarilarak güvenli bölgelere götürüldüler.

Ilçede bulunan bir marketin sorumlusu olan Savas Kabasakal, “Ben yarim saat önce geldim. Depodaki mallari yukari çikaralim dedik. 15 dakika dayanabildik. Sonra depo su almaya basladi.

Depoda 1 metre 20 santim su var. Çikarabildigimiz mallari çikardik ama makineler oldugu için canimizi kurtarmak için kaçtik” diye konustu.

Kaynak: İHA