Trabzon'da Arsin Ve Ortahisar Ilçelerinde Denize Giren Biri Çocuk 3 Kisi Bogulma Tehlikesi Yasadi

Trabzon’da bugün Arsin ve Ortahisar ilçelerinde denize giren biri çocuk 3 kisi bogulma tehlikesi yasadi.

Alinan bilgiye göre, ilk bogulma vakasi Arsin ilçesinde yasandi. Ilçe merkezinde arkadaslariyla sahile gelen B.T. (14) denize girdi. Bir süre sonra bogulma tehlikesi geçiren çocugu gören çevredeki balikçilar ve arkadaslari küçük çocugu denizden kiyiya çikardi. Çocuk, saglik ekiplerinin müdahalesinin ardindan ambulansla Trabzon Kanuni Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. B.T.’nin saglik durumunun iyi oldugu belirtildi.

Diger bogulma vakasi ise Ortahisar ilçesindeki Yalincak Plaji’nda yasandi. S.Y. (24) ile arkadasi R.K. (22) dalgali denize ve Büyüksehir Belediyesi cankurtaran ekiplerinin uyarisina aldirmadan denize girdi. 2 arkadas bir süre sonra denizde dalgalarla bogusmaya baslayinca çevredekiler vatandaslarin ve cankurtaranlarin yardimi ile sudan çikartildi.

2 sahistan durumu agir olan S.Y. Kanuni Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne; R.K. ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi. S.Y.’nin hayati tehlikesinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA