KKTC'de Devam Eden Orman Yangini Yeniden Siddetlendi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) 2 gündür devam eden İçellik köyündeki yangin aksam saatlerinden rüzgarin etkisiyle yeniden alevlenerek Büyükkonuk bölgesine ulasti.

KKTC'de Devam Eden Orman Yangini Yeniden Siddetlendi
KKTC’de 2 gündür devam eden Iskele’ye bagli Kantara bölgesindeki İçellik köyündeki yangin aksam saatlerinden rüzgarin etkisiyle yeniden alevlendi. Daha önce büyük oranda kontrol altina alindigi bildirilen yanginin Büyükkonuk bölgesine yakin Tatlisu ve Kantara köylerine yaklastigi aktarildi.

“Umuduz yangini söndürmek”

Iskele Kaymakami Ertugrul Toroslu yaptigi açiklamada, İçellik ve Tatlisu bölgelerindeki yanginin kontrol altina alinabilmesi için çalismalarin tüm hiziyla sürdügünü aktararak, “Dört uçak, iki helikopterle yangina müdahale ediliyor. Devletimiz ve anavatan Türkiye tüm imkanlariyla bölgede. Umudumuz yangini söndürmek ve sogutma çalismalarina baslamak” dedi.



Tatar ve Üstel’in yeniden yangin bölgesine gitmesi bekleniyor

Toroslu ayrica, Cumhurbaskani Ersin Tatar ile Basbakan Ünal Üstel’in yeniden yangin bölgesine gitmelerini beklendigini ifade etti.

Basbakanlik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada ise, yerel saatle 20.15’te Basbakan Üstel’in, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’la birlikte katilacagi Güzelyurt programini iptal ettigi ve İçellik bölgesinde yeniden siddetlenen ve rüzgarin etkisiyle yön degistiren yangin alanina gidecegi duyuruldu.
Kaynak: İHA