Göçmen Kaçakçilari Tutuklandi

Marmaris ilçesinde 34 düzensiz göçmeni Yunanistan adalarina kaçirma girisiminde bulunan ve teknede yakalanan Ü.A ve U.D isimli süpheliler çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi.

Göçmen Kaçakçilari Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Marmaris GMHK ve KOM Grup Amirligince Mr. Hunter isimli teknenin Marmaris Içmeler bölgesinden göçmen kaçiracagi bilgisi alindi. Emniyet ekipleri tarafindan göçmen kaçakçiligi yapilacak tekne bilgileri Sahil Güvenlik Komutanligina bildirildi.

Karadan ve denizden yapilan çalismalar sonucunda Kadirga burnu açiklarinda Mr. Hunter isimli tekne yakalandi. Tekne içerisinde, 32 Suriye uyruklu, 2 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 34 düzensiz göçmen yakalandi.

Teknede bulunan Ü.A. Ve U.D. isimli 2 Türk uyruklu göçmen kaçakçiligi süphelisi organizatör yakalandi. Göçmen kaçakçiligi organizatörlügü süphelisi iki süpheli Cumhuriyet Savcisinin talimati ile gözaltina alindi.

Ü.A ve U.D. isimli süpheliler Emniyetteki islemlerinin ardindan Göçmen kaçakçiligi suçundan mevcutlu olarak Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi. Süpheliler çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA