Türk- Is Baskani Atalay'dan Asgari Ücret Açiklamasi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan açiklama yapan Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, "Asgari ücretlinin alim gücünün düstügünü, A’dan Z’ye anlatma imkani bulduk. Güzel müspet bir görüsme oldu. Cumhurbaskani ’Ben her seyin farkindayim’ dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onlarin elinde de var. Insallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler" dedi.

Türk- Is Baskani Atalay'dan Asgari Ücret Açiklamasi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türk Is Genel Baskani Ergün Atalay’i AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Yaklasik 1 saat süren görüsmenin ardindan kameralar karsisina geçen Atalay görüsmenin içerigine iliskin açiklamada bulundu. Atalay, "Cumhurbaskanimizdan iki gün önce randevu istedik. Çalisma hayatindaki sorunlarla ilgili. Bugün kendisi ile konusma imkani bulduk. Gündemde ne var gündemde asgari ücret var, emeklilerin durumu, var EYT var ne varsa geçici isçiler, taseronla ilgili her konuya A’dan Z’ye konusma imkani bulduk. Sayin Cumhurbaskanimiz Çalisma Bakani ve taraflarla çalisma yapilacagini, onunla ilgili önümüzdeki günlerde bize bir haber verecegini ifade ettiler. Hangi noktaya geldik diye bir rakam konusmadik. Asgari ücretlinin alim gücünün düstügünü, emeklinin durumunun ortada oldugunu, kamuoyunun bildiklerini, sizin bildiklerinizi anlatma imkani buldum. Cumhurbaskanimiz, ’Bunlarla ilgili çalisma yapiyoruz, arkadaslarimiz çalisma yapiyor önümüzdeki günlerde size ve kamuoyuna da bilgi verecegiz, sizi çagirir konusuruz’ dediler" dedi.



"Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayi ile su an alim gücünü konustuk"

Görüsmede bir rakam konusulmadigini kaydeden Atalay, "Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayi ile su an alim gücünü konustuk. Gündemdeki ne sorunlar varsa A’dan Z’ye konusma imkani bulduk bizi dinledi anlatmamiz gerekenleri noksansiz anlattik. Benim, 4 aydir söyledigim bir is var. Asgari ücreti her ayin 4’ünde enflasyon açiklaniyor araligi ocagi beklemeyelim her ay enflasyonunu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene ayni noktadayim. Bugüne kadar biz Aralik ayinin disinda asgari ücret toplamadik. Ama sartlar öyle bir hale getirdi ki birakin Aralik ayini, biz Haziran ayini bile buldugumuz zaman insanlar alim gücünü kaybetti" diye konustu.

Görüsmenin güzel geçtigini belirten Atalay, "Güzel müspet bir görüsme oldu. Cumhurbaskani ’ben her seyin farkindayim’ dedi.

Bizim elimizdeki rakamlar onlarin elinde de var. Çalisma bakanimiz çalisma yapiyor diye ifade etti.

Insallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler. Ben toplumu memnun edecek bir sey olur diye düsünüyorum. Isverenlerin büyük bölümü artsin istemiyor. Atsin ama artan tarafi devlet karsilasin diyorlar" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA