Çorabinda Uyusturucu Tasirken Yakalanan Saniga 6 Yil 3 Ay Hapis Cezasi

Kastamonu’da polis ekipleri tarafindan çoraplarina sakladigi metamfetamin maddesi ile yakalanan sahis, 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Kastamonu’da geçen yil yasanan olayda, Istanbul’dan Kastamonu’ya cezaevindeki babasini ziyaret etmek için gelen A.Z., süphe üzerine polis ekipleri tarafindan durduruldu. A.Z.’nin üzerinde yapilan aramada çoraplarinda gizlenmis halde metamfetamin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltina alinan A.Z. tutuklandi.

Kastamonu 2. Agir Ceza Mahkemesinde A.Z. hakkinda ‘uyusturucu madde veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama’ suçundan dava açildi. Davanin karar durusmasinda kendisini savunan A.Z., “Babam cezaevine girmisti. Ben de Istanbul’dan babami cezaevinde ziyarete geldim. Ben, bunu kullaniyorum. Bir ara birakmistim ama 6 ay önce yine basladim. Metamfetaminwe yeni basladim. Gaziosmanpasa Mahallesi’nden uyusturucuyu almistim. Uyusturucuyu da kullanmak için yanimda getirmistim. Hastam var, annemin cezaevinde olduguma dair haberi yok. Magdurum, tek suçum içmekti, pismanim” dedi.

Yapilan savunmalarin hakkinda mahkeme heyeti, tutuklu sanik A.Z.’nin uyusturucu madde kullanmaktan ötürü 6 yil 3 ay hapis cezasina ve 12 bin 500 TL’de idari para cezasina çarptirilmasina karar verdi. Hüküm ile birlikte tutuklu sanigin cezaevindeki kaldigi süreyi göz önünde bulundurarak adli kontrol sarti ile tahliye edilmesine karar verildi.

Kaynak: İHA