Türkiye'nin Ilk 'Tematik Sokak Festivali' 7'Den 70'E Ilgi Odagi Oldu

Kusadasi Sokak Festivali, profesyonel asçilar tarafindan 4 tonluk dev kazanda pisirilen etli, nohutlu bulgur pilavinin 5 bin kisiye ikram edilmesiyle sona erdi. Üç gün boyunca katilimcilarina karnaval coskusu yasatan Türkiye’nin ilk tematik sokak festivalinin son gününde gerçeklesen yöresel yemek atölyeleri, söylesiler, kent konserleri ve gösteriler binlerce kisi tarafindan büyük bir ilgi ve merakla izlendi.

Türkiye'nin Ilk 'Tematik Sokak Festivali' 7'Den 70'E Ilgi Odagi Oldu


10-12 Haziran tarihleri arasinda Ayhan Sicimoglu’nun katilimiyla düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali, bölgeye has yöresel lezzetleri sokak müzigi, sokak sanatlari ve sokak eglencesi ile birlestirerek renkli ve eglenceli etkinliklere sahne oldu. Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birligiyle “Hayat Sokakta” sloganiyla düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali “Lezzet Sokakta”, “Eglence Sokakta”, “Müzik Sokakta” ve “Sanat Sokakta” basliklarinda hazirlanan dopdolu programi ile 3 gün boyunca kendi alaninda taninmis müzisyenleri, asçilari, sefleri, sanatçilari, dansçilari ve konusmacilari agirladi.

Festivalin üçüncü gününde Kervansaray’da düzenlenen salyangoz yemegi ile kapari ve sardalya tursusu atölyeleri gastronomi tutkunlari tarafindan ilgiyle karsilandi. Ibramaki Sanat Galerisi’nde Mehtap Yücel Güngör’ün konusmaci oldugu “Gastronomi Turizmi ve Cografi Isaretler” ile TAFED Baskani Zeki Açiköz ve KUPAD Baskani Aydin Sürer’in konusmaci oldugu “Mars’a Gidersek Ne Yiyecegiz” baslikli söylesiler ise genis katilimla gerçeklesti.

Kusadasi Sokak Festivali’nin son gününe Kusadasi Profesyonel Asçilar Dernegi (KUPAD) üyesi asçilar tarafindan Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda 4 tonluk dev kazanda 1 ton bulgur, 150 litre zeytinyagi, 150 kilogram dana eti ve 100 kilogram nohut kullanilarak 4 saatte hazirlanan pilav damgasini vurdu. Dev kazanda pisirilen bulgur pilavi Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, KUSAV Baskani Levent Köylü, televizyoncu ve gezgin Ayhan Sicimoglu, Belediye Meclis Üyesi Tibet Özer ve KUPAD üyesi asçilar tarafindan 5 bin kisiye ikram edildi.

Pilav ikrami etkinliginde konusan Baskan Ömer Günel, Ayhan Sicimoglu’nun önderliginde bu yil ilk kez düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali’nin kente büyük bir enerji ve cosku kattigini belirterek organizasyonun düzenlenmesine katki sunan herkese tesekkür etti.

Festivalin ikinci gününde oldugu gibi üçüncü gününde de Kusadasi’nin 7 farkli noktasinda kurulan sahnelerde Samos Rembetiko Müzik, Kerimcan Temel, Yusuf Gülerhepsen, Emre Dinler, Sercan Özkaratufan, Ege Kabalak, Melih Gezmen, Rumeli Bandosu, Lefkosa Ritmorkestra Grubu, BateBumbo, Violinist Kate dönüsümlü olarak performans sergiledi. Samos Dans Grubu, Latin Dans, Aydin Büyüksehir Belediyesi Kadin Zeybek Ekibi, City Circus, TeaParty, Pinions, MirrorFamily, Samba Steps, Pandomim, Uçan Canli Heykel, Hip Hop, Roman Havasi, Çinarköy Zeybek Ekibi, Lefkosa Engelsiz Modern Dans Ekibi, Lefkosa Studio 21 tarafindan kentin merkezi noktalarinda sergilenen gösteriler ise festival coskusunu doruga çikardi.

Kusadasi Sokak Festivali’nin en ilgi çeken etkinliklerinden birisi de Atatürk Meydani’nda Istanbul ve Ankara’dan kaykay kulüplerinin katilimiyla gerçeklesen gösteri oldu. Yaptiklari sovlarla nefes kesen kaykayci gençler katilimcilar tarafindan büyük bir zevkle izlendi.
Kaynak: İHA