Çanakkaleli Gençler 19 Mayis'ta Samsun'da Olmak Için Bin 100 Kilometre Pedal Çevirecek

Çanakkale Bisiklet Platformu’nun 8 gönüllüsü, ‘Çanakkale’nin Evlatlari Atasinin Izinde’ sloganiyla 10 günde bin 100 kilometre yol giderek 19 Mayis’ta Samsun’a varmak için yola çikti.

Çanakkaleli Gençler 19 Mayis'ta Samsun'da Olmak Için Bin 100 Kilometre Pedal Çevirecek
Bugün saat 13.00’te kordon boyundaki Truva Ati önünde ugurlama töreni gerçeklestirildi.

Törene; Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Belediye Baskan Vekili Birten Saribas, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri ve vatandaslar katildi.

Atatürk’ün gazilik unvani aldigi, adini tarihe altin harflerle yazdirdigi, tarihin akisini degistiren ve büyük destanlara konu olan Çanakkale’den, Kurtulus Savasi atesinin yakildigi Samsun’a saygi sürüsü gerçeklestiren bisikletçiler, alkislarla ugurlandi.

Dogancan Çetin, “Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsüyüm. Güzel ve gururlu bir gündeyiz. Bugün burada platformun 8 gönüllüsü 10 günde bin 100 kilometre yaparak, Samsun’a pedallayacaklar. Bu turun amaci bisiklet kültürünü yaymak, bisikletle ulasim farkindaligi olusturmak, ayni zamanda Çanakkale Anafartalar Kahramani Mustafa Kemal Atatürk’e saygi ve minnetlerimizi iletmek” dedi.

Bir diger bisiklet gönüllüsü Berfin Bulut ise, “Bu benim ilk uzun yolculugum. Bir kadin olarak böyle maneviyati büyük bir tura çikmak benim için gurur verici. Amacimiz, Ata’miza kendi beden gücümüzle saygimizi ve sevgimizi göstermek. Su an için planlanan 10 günlük bir rotamiz var, o sürede Samsun’a varmayi düsünüyoruz” diye konustu.

Gönüllü bisikletliler, Çanakkale, Biga, Bursa, Iznik, Hendek, Bolu, Çerkes, Tosya, Gümüshaciköy ve Kavak rotasindan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda Samsun’a ulasmayi hedefliyor.
Kaynak: İHA