Naciye Anne 37 Senedir Engelli 4 Çocuguna Gözü Bakiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan Naciye Erekli, 37 senedir engelli 4 çocuguna gözü gibi bakiyor.

Naciye Anne 37 Senedir Engelli 4 Çocuguna Gözü Bakiyor
Yüksekova’nin Orman Mahallesi’nde yasayan 53 yasindaki 7 çocuk annesi Naciye Erekli, dogustan zihinsel ve bedensel engelli 2’si kiz 4 çocugunun bakimini büyük bir özveriyle yapiyor. Hasan, Siyar, Feyruz ve Fatma isimli zihinsel ve bedensel engelli engelli çocuklarina 37 sene boyunca tüm zorluklara ragmen bakan anne, her seyiyle birebir ilgilenerek çocuklarini hayata bagliyor. Anne Erekli, bu fedakarligindan dolayi 2017 yilinda Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ‘yilin annesi’ seçildi.

“Hayatimi çocuklarima adadim”

Hayatini çocuklarina adadigini dile getiren Naciye Erekli, “Ben hiçbir çocugumu ayirmaksizin hepsiyle tek tek ilgilenerek bu yasa getirdim. 4 çocugumun yikanmasi, giyimi, içmesi, yemesiyle her gün ayni sekilde ilgileniyorum. Ben yasadikça çocuklarima bakacagim. Onlar hepsi benim canim cigerim. Bu 4 çocuk konusunda Allah devletimizden razi olsun, çünkü her sekilde çocuklarimin ihtiyaçlarini gideriyorlar. Ben tüm zorluklara ragmen 4 engelli çocuguma bakarken, bazilari bir çocuga bakamaz duruma gelmisler. Aslinda bunlar Allah’in bize verdikleri bir lütuftur. Onlara sahip çikmak asil görevimizdir. Onlar büyümüs olabilirler, ama onlar hala bebek ve çocuk gibidirler. Ben çocuklarimin yüzünden hala bir taziyeye, bir misafirlige gitmis degilim. Çünkü onlari bir dakika birakmak benim için vicdan azabina neden oluyor. Ben tam 37 senedir tüm zorluklara gögüs gererek onlara gözüm gibi bakiyorum. Artik ben de yaslandim ve degisik ilaçlar da kullaniyorum” dedi.



“Esim 37 senedir hiç bikmadan gözü gibi çocuklarimiza bakiyor”

“Ben ne yapsam esimin hakkini ödeyemem” diyen Mikail Erekli ise, “Benim 7 çocugum var ama 4 çocugum bedensel ve zihinsel engelli. Bu 4 çocugum tamamen bu dünyadan habersizler. Esim bu 4 çocugumuza gözü gibi bakiyor. Her seyiyle birebir ilgileniyor. Allah ondan bin kere razi olsun. Tüm hayatini çocuklarina adamis durumda. Ben de yardim ediyorum ama onun yaptigi isleri gece gündüz yapsak onun kadar yapamayiz. Gecesi gündüzü bu çocuklar olmus. 37 senedir hiç bikmadan annelik yapan esimin hakki ödenmez. Bu çocuklar aslinda bize bir lütuftur, çünkü onlar ne büyür ne de konusur, onlar hayal dünyasinda yasiyorlar. Insallah biz de ömür sürdükçe bu çocuklarimiza gözümüz gibi bakacagiz. Çünkü onlar bizim için hala bebek gibi duruyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA