Bu Özellik Baska Hiçbir Köpek Irkinda Yok, Sadece Kangallarda Bulunuyor

Uzman Kangal Yetistiricisi ve Egitmeni Hüseyin Yildiz, Kangallarin en büyük karakter özelliklerinden bir tanesinin aile içi çiftlesmeler yasamamalari ve bu özelligin köpek irklari arasinda sadece Kangallarda bulundugunu söyledi.

Bu Özellik Baska Hiçbir Köpek Irkinda Yok, Sadece Kangallarda Bulunuyor
Ünü ülke sinirlarini asan, zekasi, sadakati ve cesaretleri ile diger köpek irklarindan ayrilan Kangal köpeklerinin, kendisini diger köpek irklarindan ayiran birçok karakteristik özelligi bulunuyor. Bunlardan en önemlisinin ise Kangallarin aile içi iliski yasamadigini belirten Uzman Kangal Yetistiricisi ve Egitmeni Hüseyin Yildiz, kardes olmayip ayni yerde yasayan, birbirlerini benimseyen Kangallarin dahi iliski yasamadigini söyledi.



“Bir araya getirseniz de es edemezsiniz”

Uzman Kangal Yetistiricisi ve Egitmeni Yildiz, disi Kangallarin sadece yabanci ve üstün irk özelliklerini benimsedigi erkeklerle es oldugunu ifade ederek, “Kangallarda ensest iliski yok. Kangali Kangal yapan en büyük karakter degerlerinden bir tanesi de bu özelligidir. Ayni yerde kardes olmayip da büyüyen birbirlerini kardes olarak benimseyen Kangal köpekleri bile es olmazlar. Bir araya getirseniz de es edemezsiniz, birbirlerine bakar dururlar. Ama disi yabanci bir erkegi benimseyip üstün irk özelliklerini kabul ederse dogasi geregi onu sahiplenir ve sirf üremek ve çogalmak için zoraki es olur. Ama kardesleriyle baba kiz, anne ogul, ogul kiz, asla çiftlesmez. Ayni ortamda büyüyenlerde birbirlerini benimser. Benimsedikleri zamanda es olmalari mümkün degildir” seklinde konustu.



“Sadece Kangallarda olan genetik özelliktir”

Yildiz, Kangallarin disinda kalan diger köpek irklarinin her türlü eslesme gerçeklestirecegini söyleyerek, “Bu sadece Kangallarda olan genetik bir özelliktir. Diger irklarda hepsi birbirleriyle eslesir kimse kimseyi tanimaz. Mesele sadece o dönem geldiginde birbirleriyle es olurlar ve karmasa bir yapi ortaya çikar. Ne oldugu belirsiz bir tür meydana gelir. Ama Kangal Anadolu’nun karakteridir, Anadolu insani gibi yasar bu cografyanin kadim irki ve mirasidir. Kangal bizim olmazsa olmazimizdir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA