Bakan Yanik Açiklamasi 'Sosyal Yardim Alan Çalisabilecek Durumdaki Vatandaslarimizi Is Gücü Piyasasina Kazandiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, sosyal yardimlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaslarin isgücü piyasasina kazandirilmasi için bugüne kadar 2 bin 854 kisiye Ise Yönlendirme Yardimi, bin 621 kisiye de Ise Baslama Yardimi verdiklerini açikladi.

Sosyal yardim alan ihtiyaç sahibi vatandaslarin sosyo-ekonomik hayattan kopmamalari için her türlü destege hazir olduklarini vurgulayan Bakan Yanik, “Düzenli olarak sosyal yardimlarimizdan faydalanan vatandaslarimizin yüzde 77’sini engellilerimiz, çocuklarimiz ve yaslilarimiz olusturuyor. Bunun haricinde düzenli sosyal yardimlarimizdan faydalanan ve çalisabilecek durumda olanlari da ISKUR vasitasiyla is gücü piyasasina kazandirmaya çalisiyoruz. Bu dogrultuda hem kendilerine hem de isverenlerimize tesvik veriyoruz” dedi.

Sosyal yardim faydalanicilarina yönelik verilen istihdam destegi hakkinda açiklamalarda bulunan Bakan Yanik, “Çalisabilecek durumdaki vatandaslarimizin üretimden ve istihdamdan kopmalarini istemiyoruz. Sosyal yardim alan çalisabilecek durumdaki vatandaslarimizi is gücü piyasasina kazandiriyoruz bugüne kadar 2 bin 854 vatandasimiz için Ise Yönlendirme, bin 621 vatandasimiz için de Ise Baslama Yardimi’nda bulunduk” ifadelerini kullandi.

425 TL Ise Yönlendirme Yardimi

Bakan Yanik, sosyal yardim alan vatandaslarin ISKUR tarafindan ise yönlendirildiginde, is görüsmesine gidilmesi ve basvurunun kabul asamasindaki giderlerinin Bakanlikça karsiladiklarini ifade etti.

Bakan Yanik, Ise Yönlendirme Yardimi kapsaminda ayda 1, yil içerisinde de en fazla 3 defa destek verdiklerini belirterek, “Bu dogrultuda bugüne kadar 420 bin 684 TL tutarinda destek verdik” dedi.



Bin 668 TL Ise Baslama Yardimi

Sosyal yardim faydalanicilarinin ISKUR’un yönlendirmesi sonucunda ise yerlestirilmesi halinde de desteklerin sürdügünü ifade eden Bakan Yanik, “Ayni yil içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere bin 668 TL Ise Baslama Yardimi yapiyoruz. Bu dogrultuda bugüne kadar 1.3 milyon TL tutarinda destek verdik” dedi.



Sigorta primlerini bakanlik karsiliyor

Bakan Yanik, ayrica ise yönlendirilen sosyal yardim yararlanicilarinin isveren tarafindan istihdam edilmesi halinde, sigorta priminin isveren payinin 1yil boyunca Bakanlikça karsilandiginin bilgisini verdi.

Sartli Egitim ve Sartli Saglik Yardimlari kesilmiyor

Bakan Yanik, Sartli Egitim ve Sartli Saglik Yardimlarindan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaslarin veya hanelerinde bulunan herhangi birisinin ise yerlesmesi halinde istihdam tesviki olarak 1 yil boyunca Sartli Egitim ve Sartli Saglik Yardimlari kesilmedigini, böylece geçis döneminde hanedeki çocuklara destegin sürdügünün altini çizdi.
Kaynak: İHA