Bakan Ersoy Açiklamasi 'Mayis Itibariyle Istanbul Yüzde 35'In Üzerinde Turist Almaya Basladi'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Son bir aydir Istanbul’da 2019 biliyorsunuz en çok turist aldigimiz yildi. Bu sene mayis itibariyle 2019’un çok çok üzerinde, yüzde 30-35 üzerinde turist almaya basladi.” dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Mayis Itibariyle Istanbul Yüzde 35'In Üzerinde Turist Almaya Basladi'


Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali Açilis Töreni’nin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Kültür ve sanatin turizmin vazgeçilmez parçasi oldugunu söyleyen Bakan Ersoy, “Kültür ve sanat, turizmin vazgeçilmez parçalari. Eger siz turizm ülkesi turizm sehri olmak istiyorsaniz zaten birçok rakibiniz var demektir ve rakiplerinizden ayristiginiz nokta sizin kültür sanatiniz. Siz diger rakiplerinizden size özgü kültürünüz ve sanatinizla ayrisiyorsunuz. Bu baglamda çok yatirim yapti Bakanligimiz son birkaç senedir. Bu etkinlikler bir bakima belirli süreç içerisinde uluslararasi etkinlikleri de dahil ediyoruz. Sehirlerimizin yeni marka yüzlerini olusturmaya çalisiyoruz. Bu sehrin kültür ve sanatta da marka oldugunu göstermek istiyoruz. Bu da o sehirlerimizi cazibe noktasi haline getiriyor yabancilar açisindan” diye konustu.



“Mayis itibariyle Istanbul yüzde 35’in üzerinde turist almaya basladi”

Kültür ve Turizm Bakani Ersoy, Istanbul’un 2019’a nazaran mayis ayinda yüzde 30-35 üzerinde turist almaya basladigini açiklayarak sunlari söyledi:

“Kültür ve sanat turizm ile birlestigi zaman muazzam sonuçlar elde ediyoruz. Zaten Istanbul’a yaptigimiz yatirimlarin karsiligini bu sene görüyoruz. Son bir aydir Istanbul’da 2019 biliyorsunuz en çok turist aldigimiz yildi. Bu sene mayis itibariyle 2019’un çok çok üzerinde, yüzde 30-35 üzerinde turist almaya basladi.

Yaptiklarimizin sonuçlarini çok kisa sürede vermesi açisindan kültür ve sanata yapilan yatirimlar çok önemli. Biz bundan sonra da bu tarz yatirimlara olan ilgimizi artirmaya devam edecegiz.”

Ersoy, açiklamasinin ardindan 75. Devlet Resim ve Heykel Yarismasi Sergisi ve Etnografya Müzesi’nin açilisini gerçeklestirerek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA