Izmir Merkezli 26 Ilde Es Zamanli FETÖ Operasyonu

FETÖ/PDY silahli terör örgütüne yönelik Izmir merkezli 26 ilde 60 süpheli hakkinda yakalama karari verildi. Öte yandan FETÖ/PDY’ye yönelik yapilan 26’nci operasyon çerçevesinde bin 646 kisinin tutuklandigi ögrenildi.

Izmir Merkezli 26 Ilde Es Zamanli FETÖ Operasyonu
Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan FETÖ/PDY sözde TSK yapilanmasinin asker ve sivil unsurlarina yönelik yürütülen sorusturma (planli operasyonlar dizisinin 24. asamasi) çerçevesinde; Milli Savunma Bakanligi, Milli Istihbarat Teskilati ve Kuvvet Komutanliklari ile saglanan koordinasyon ve veri karsilastirilmasina dayali islemler neticesinde tespit edilen 11’i Kara Kuvvetleri, 16’si Deniz Kuvvetleri, 2’si Hava Kuvvetleri Komutanliklarina ve 8’i Jandarma Genel Komutanligi’na mensup 29’u muvazzaf 37 asker sahis, 23’ü darbe girisimi sonrasi ilisikleri kesilen askeri okul ögrencisi olmak üzere toplam 60 kisi hakkinda yakalama karari verildi.

Ayrica, hakkinda gözalti karari verilen süphelilerin 1’i Yarbay, 3’ü Binbasi, 8’i Üstegmen, 3’ü Tegmen, 14’ü Astsubay ve 8’inin Uzman Çavus rütbesinde oldugu ögrenildi. Yargitay 16. Ceza Dairesinin açikça delil kabul ettigi tesadüfle açiklanmayacak sekilde, örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat bulunan toplam 60 süphelinin yakalanmasi için Izmir Emniyet Müdürlügü TEM Sube Müdürlügü ve Izmir Il Jandarma Komutanligi ile birlikte Izmir ve 26 ilde es zamanli çalisma yürütüldü.

26 ayri operasyon, 646 tutuklama

Öte yandan, FETÖ/PDY’ye yönelik Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çereçvesinde bir yilda gerçeklestirilen 26 ayri operasyonda, hakkinda gözalti karari verilen 3 bin 835 süpheliden 2 bin 337’si muvazzaf, 712’si muvazzaf olmayan asker, 831’i darbe girisimi sonrasi kapatilan askeri okul ögrencisi oldugu ögrenilen süphelilerden bin 646’si tutuklandi. Ayrica, 597 süpheli faydali itirafçi oldugu gerekçesiyle serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA