'Spor Aski Engel Tanimaz' Tiri Mus'ta

Cumhurbaskanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanliginin ortak projesi "Spor Aski Engel Tanimaz" çerçevesinde özel egitim okullarina, farkli engel gruplarinin kullanimina sunmak üzere üretilmis spor malzemeleri tasiyan tir Mus’a geldi.

'Spor Aski Engel Tanimaz' Tiri Mus'ta
Özel bireylerin yararlanabilmesi amaciyla yola çikan malzeme yüklü tir için Mus’taki yari olimpik yüzme havuzu önünde Il Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler, Il Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, sporcular, engelli bireyler ve ailelerin katilimiyla karsilama töreni düzenlendi.

Projeyle ilgili açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler, bugün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi isbirligiyle engelli sporcular için gönderilen malzeme tiri için karsilama programi düzenlediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanliginca gönderilen malzemelerle özel sporcularin hayata daha siki baglanmalarini saglayacak, kisisel gelisimlerine katki sunacak ve engelli spor branslarinda Mus’un basari çitasini yükselterek ülke sporuna katkida bulunmayi hedeflediklerini belirten Güler, konusmasini söyle sürdürdü:

"Insallah paralimpik olimpiyatlarinda bayragimizi gururla dalgalandiracak, basarilara imza atacak sporcular yetistirecegiz. Bu anlamda Il Milli Egitim Müdürümüz Sayin Enver Kivançla beraber bugün birçok bransta sporcumuz ve özel uygulama okullarinda egitim gören engelli ögrenci kardeslerimizle tirimizi karsiladik. Malzemelerimizi teslim aldik. En kisa sürede okullarimiza malzemelerimizi dagitarak antrenörlerimiz ve uzman ögretmenlerin esliginde bu kardeslerimizin biran önce en az herhangi bir bransta spor yapmalarini ve lisansli sporcular olarak basarilar elde etmelerini saglamis olacagiz. Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere Sayin Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Milli Egitim Bakanimiza, Aile Hizmetler Bakanimiza ve vesile olan herkese gönülden tesekkür eder, saygilar sunariz."

Farkli engel gruplarinin kullanimi için özel olarak üretilmis spor malzemelerini tasiyan tir ile gelen malzemeler, özel uygulama okullarina dagitilacak.
Kaynak: İHA