Samsun'da 19 Mayis Kutlamalari Yagmur Altinda Basladi

SAMSUN – 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yildönümü kutlamalari, Samsun’da yagmur altinda Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreni ile basladi.

Samsun'da 19 Mayis Kutlamalari Yagmur Altinda Basladi
Atatürk Parki’nda düzenlenen törende Gençlik ve Spor Il Müdürlügü çelengini Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu Atatürk Aniti’na sundu. Daha sonra saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Tören, dün geceden beri etkili olan saganak altinda gerçeklesti.

Il Müdürü Kasapoglu yaptigi konusmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde 103 yil önce baslayan bu yolculugun nihai hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak dünyaya örnek olacak duruma getirmekti. Bu noktaya kadar gençlerimizin azim ve umut dolu yüreklerinden aldigimiz güçle geldigimiz gibi insallah hedefimize de yine gençlerimizden aldigimiz bu güçle ulasacagiz. Bugün ise bizlere düsen görev ayni ruhla, ayni heyecanla canlari pahasina bu topraklari bize vatan yapan ecdadin emanetine sahip çikmak, birlik ve beraberligimizi daim kilarak ülkemizi hak ettigi yere tasimak için mücadeleye devam etmektir. Bu vesileyle 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyor, o kutlu ilk adimi atmis olan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtulus Savasi’nin tüm sehit ve gazilerini rahmet ve sükranla aniyorum” dedi.

Törene CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancioglu, Kemal Zeybek, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, siyasi partilerin il baskanlari, kurum amirleri ve protokol üyeleri katildi.

Tören anit önünde yapilan toplu fotograf çekimi ile son buldu. Öte yandan açik havada yapilmasi planlanan gösteriler hava muhalefeti nedeniyle Mustafa Dagistanli Spor Salonu’na alindi.
Kaynak: İHA