Çavusoglu Açiklamasi 'Ermenistan'daki Yönetim, Içerdeki Radikaller Ve Disaridaki Diaspora Tarafindan Baski Altinda'

ABD’nin New York kentinde Azerbaycanli gazetecilerin sorularini yanitlayan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “Ermenistan’daki yönetim, içerdeki radikaller ve disaridaki diaspora tarafindan baski altinda” dedi.

Çavusoglu Açiklamasi 'Ermenistan'daki Yönetim, Içerdeki Radikaller Ve Disaridaki Diaspora Tarafindan Baski Altinda'
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu çatisi altinda ilk kez gerçeklestirilen Uluslararasi Göç Gözden Geçirme Forumu’na katilmak için geldigi ABD’nin New York kentinde Azerbaycanli gazetecilerin sorularini yanitladi. Gazetecilerin Ermenistan Disisleri Bakanligi’nin Azerbaycan’dan sinirlarin belirlenmesi için görüsme talebinde bulundugunu ve Azerbaycan’in bu talebi kabul etmesine ragmen Ermenistan’in bu görüsmeni sonradan iptal etmesinin baris sürecini nasil etkileyecegi sorusuna cevap veren Çavusoglu, Azerbaycan’in Ermenistan’a kapsamli bir bana baris anlasmasi teklifinde bulundugunu belirterek, “Azerbaycan’in elde ettigi zaferden sonra Azerbaycan baris istedigini ve bölgede huzur istedigini gösterdi. Ermenistan’a kapsamli bir baris anlasmasi teklifinde bulunmustur. Daha sonra sinirlarin belirlenmesi için de ortak bir komisyonun kurulmasi da gündeme gelmistir. Brüksel’de yapilan toplantilarda bu konularda anlasmaya varildi, ortak bir hudut komisyonu kuruldu ve kapsamli baris anlasmasi müzakerelerini disisleri bakanlari yürütsün dediler” dedi.



“Ermenistan’daki yönetim, içerdeki radikaller ve disaridaki diaspora tarafindan baski altinda”

Türkiye’nin Azerbaycan ve Ermenistan’in olumlu yönde attiklari adimlardan mutlu oldugunu belirten Çavusoglu, “Biz de mutlu olduk memnun olduk. Ayrica Azerbaycan, Türkiye ile Ermenistan arasindaki görüsmeleri de destekliyor. Buda olumlu bir sey. Ermenistan’in da tabi bu iyi tarafi yaklasimlara olumlu cevap vermesi gerektigini her zaman söylüyor ve tesvik de ediyoruz. Görüyoruz ki, Ermenistan’daki yönetim, içerdeki radikaller ve disaridaki diaspora tarafindan baski altinda. Daha önce de sadece Blinken degil diger muhataplarimiza da Ermenistan’in bu dogrultuda daha fazla tesvik edilmesi gerektigini söyledik. Görüsmemizde de söyledik. Türkiye’nin ve Azerbaycan’in baris istedigini, bölgenin istikrar için iyi niyetini ortaya koydugunu bir kere daha hatirlattik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA