TVHB Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu 19 Mayis Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayrami Dolasiyla Bir Mesaj Yayimladi

Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayrami dolasiyla bir mesaj yayimladi.

TVHB Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayrami dolasiyla yayimladigi mesajinda, "Tarihini bilen, özüne sahip çikan ve bunu yeni kusaklara aktarmayi basaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayi basaracak olan milletlerdir.

Bundan tam 103 yil önce, Türk milletini esaret altina almaya çalisanlara karsi bagimsizlik yürüyüsü, Gazi Mustafa Kemal ve 23 dava arkadasiyla Samsun’dan atilan ilk adimla baslamis, çirpinan Karadeniz’in serin sularinda yüzen özgürlük vapuru, milletimizin kalp atislarini Samsun’da karaya çikarmistir" ifadesini kullandi.

Eroglu söyle devam etti:

"19 Mayis 1919 tarihinde Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasiyla olusan milli mücadele ruhu, yakilan bagimsizlik mesalesi kisa sürede tüm yurda yayilarak, bir milletin direnis destanina dönüsmüstür.

19 Mayis, zedelenen, asagilanan milli onurun dirilisi, 19 Mayis Türk Milletinin dogrulusu, 19 Mayis 1919 Bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi tarihtir.

Bu gerçegi göremeyerek ülkeyi içeriden çürütmeye çalisanlar hak ettikleri akibete ugramaktan kurtulamamislardir.

Bir milletin geleceginin, umutla yarinlara bakabilmesinin dinamik gücü ve aktörü gençligidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlige özel önem vermistir. O’nun “Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta oldugunuz egitim ve anlayis ile insanlik yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düsünce hürriyetinin en kiymetli örnegi olacaksiniz. Ey yükselen nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.” Sözleri her seyi anlatiyor. Atatürk’ün bu tarihi, Türk Gençligine armagan etmesi de bu bakimdan büyük anlam tasimaktadir.

19 Mayis 1919’un 103. yildönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarini ve sehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum"
Kaynak: İHA