Ögrencilere Mühendislik Meslekleri Tanitildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) ögretim üyeleri Sivas Il Milli Egitim Müdürlügünün is birliginde düzenlenen “Meslek Tanitim Günleri” programinda lise ögrencilerine mühendislik mesleklerini tanitti.

Ögrencilere Mühendislik Meslekleri Tanitildi
Sivas ilindeki lise ögrencilerinin katilimiyla 13 Mayis 2022 Cuma günü Fidan Yazicioglu Kültür Merkezinde gerçeklestirilen “Meslek Tanitim Günleri”nde mühendislik meslekleriyle ilgili sunum ve söylesilere yer verildi.

Mesleklerin, erbabi tarafindan ögrencilere tanitilmasi, yanlis meslek seçiminin bireye ve topluma verecegi zararin önlenmesi, meslek danismanligi hizmetlerinin genis kitlere duyurulmasi amaciyla gerçeklestirilen “Meslek Tanitim Günleri” programi Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan’in açilis konusmalariyla basladi.

Açilis konusmalarinin ardindan gerçeklestirilen birinci oturumda; SBTÜ Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Baris Kavasogullari; Uzay ve Uçak Mühendisligi, SBTÜ Tarim Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinden Doç. Dr. Emre Evlice; Ziraat Mühendisligi, SBTÜ Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Ali Suat Yildiz; Makine Mühendisligi meslekleri hakkinda sunum yaparak ve ögrencilerle söylesi gerçeklestirdi.

Meslek Tanitim Günleri programinin ögleden sonra gerçeklestirilen ikinci oturumunda ise SBTÜ Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesinden; Dr. Ögr. Üyesi Cengiz Coskun; Bilgisayar Mühendisligi, Dr. Ögr. Üyesi Nurbanu Güzey; Elektrik-Elektronik Mühendisligi, Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Korkut; Kimya Mühendisligi meslekleri hakkinda sunum ve söylesi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA