Besiktas'ta Zincirleme Trafik Kazasi Açiklamasi 2 Yarali

Istanbul Besiktas’ta 7 aracin karistigi zincirleme trafik kazasi meydana geldi. Kazada yaralanan iki kisi saglik ekipleri tarafindan olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirilirken, lüks otomobil kullanilamaz hale geldi. Kazaya sebebiyet veren lüks otomobilinin soförü ise kaza yerinden kaçti. Kaza nedeniyle Sariyer istikametinde yogun trafik olustu.

Besiktas'ta Zincirleme Trafik Kazasi Açiklamasi 2 Yarali
Kaza, Besiktas Barbaros Bulvari Sariyer istikametinde saat 00.30 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, 34 NGZ 97 plakali BMW otomobilinin soförü süratle geldigi esnada ticari taksinin önüne manevra yapti. Önüne geçen araca çarpmak istemeyen ticari taksi yaptigi manevra ile takla atti. O esnada seyir halinde olan 4 araç birbirine girerken, kazaya sebebiyet veren 34 NGZ 97 plakali BMW otomobil kullanilamaz hale geldi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri takla atan ticari taksinin içinde sikisan soförü çikarak saglik ekiplerine teslim etti. Saglik ekipleri yaraliya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptiktan sonra tedavi altina almak üzere hastaneye kaldirdi. Kazada hafif sekilde yaralan diger kisi ise ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise baska kazalarin da yasanmamasi için kaza olan alani emniyet seridine aldi. 3 serit olan yol tek seride düsürüldü. Kaza sonrasi Sariyer istikametinde yogun trafik olustu.

Kazaya sebep oldu, olay yerinden kaçti

Zincirleme trafik kazasina sebep olan lüks otomobil soförü kazadan sonra olay yerinde bulunamadi. Polis ekiplerinin yaptigi inceleme sonrasi soförün olay yerinde olmadigi tespit edildi. Kaza yerinde bulunamayan soförle ilgili polis ekipleri çalisma baslatti.

7 otomobil birbirine girdi

Lüks otomobilin sebep oldugu kazada 7 otomobil birbirine girerken araçlarda bulunan iki kisi yaralandi. Takla atan aracin içinde sikisan ticari taksinin sürücüsü itfaiye ekipleri tarafindan çikarildi. Ilk müdahalesi olay yerinde yapilan yarali, tedavi altina alinmak üzere hastaneye kaldirildi. Yaralinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

"Tüm kazanin sorumlusu BMW’nin sürücüsüdür"

Kazayi kil payi hafif sekilde atlatan ticari taksi soförü, Erdem H. “Barbaros’tan yukari dogru çikarken BMW’nin sürücüsü çok hizli geliyordu. Yani normal bir hiz degildi. Baktim bana çarpacak ben kendimi sola kirarak kurtardim. Beni geçti yolda çimenlerden biriken su birikintisine girdi. Duramadi. Kayarak ticari taksiye vurdu. Araca takla attirdi. Sonra diger 4-5 aracin kaza yapmasina sebebiyet oldu. Tüm kazanin sorumlusu BMW’nin sürücüsüdür. Benim aracimda bir yolcu vardi. Bir anlik refleksle ben kendimi kurtardim” dedi.

"Yolcular da soka girdi"

Araçta bulunan yolcularin soka girdigini söyleyen Erdem H., “Yolcular da soka girdi. Araçtan indirdim 10-15 dakika oturtturdum. Su falan verdim. Biraz kendilerine gelince ben onlari gönderdim” diye ifade etti.

"Ticari taksinin sürücüsünü merak ettim"

Kazada takla atan taksi sürücünü merak ettigini söyleyen Erdem H , “Ticari taksinin sürücüsünü merak ettim. Çok zor durumdaydi. Takla atmisti. Çikardilar mi çikarmadilar mi diye? Çok sükür çikarmislar. Iyi durumdaymis. Insallah araçlardaki insanlarda bir sey yoktur. Çok kötü bir kazaydi. Otobanda gidersin bu hizda ancak. Galiba o kendini öldürtmek istedi. Diger insanlarinda sebebine girdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA