Samsun'da Üreticiye Patates Ve Kuru Fasulye Tohumlugu Dagitimi

Samsun’da yürütülen “Patates ve Kuru Fasulye Yetistiriciligini Gelistirme Projesi” kapsaminda Havza ilçesinde patates ve kuru fasulye tohumlugu dagitimi yapildi.

Samsun'da Üreticiye Patates Ve Kuru Fasulye Tohumlugu Dagitimi
Törende konusan Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, “Ilimizde yürütülen Patates Yetistiriciligini Gelistirme Projesi kapsaminda Samsun Büyüksehir Belediye Baskanligi’nin destegi ile Havza, Vezirköprü, Ladik ilçelerimizde 50 üreticimize 170 dekar alan için 50 ton tohumluk dagitilmistir. Bu kapsamda Havza ilçemizde 17 üreticimize 17 ton, Vezirköprü ilçemizde 25 üreticimize 25 ton ve Ladik ilçemizde 8 üreticimize 8 ton patates tohumlugu teslim edilmistir. Projemize yüzde 75 hibe verilmis, yüzde 25 çiftçi katkisi alinmistir. Kuru Fasulye Yetistiriciligini Gelistirme Projesi kapsaminda ise 333 üreticimize 1000 dekar alanda uygulanmak üzere 10 ton kuru fasulye tohumlugu Bafra, Asarcik, Kavak, Vezirköprü, Ladik, Havza ilçelerimiz üreticilerine teslim edilmistir” dedi.

Programa Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Samsun Büyüksehir Belediye Baskanligi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Dr. Ali Korkmaz, oda ve birlik baskanlari, sivil toplum kurulusu örgütleri, siyasi parti ilçe baskanlari, sube ve ilçe müdürleri, teknik personel ve Havzali üreticiler katildi.

Kaynak: İHA