Fatma Ninenin Bugday Tarlasini Zehir Sikarak Kuruttular

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kiziyla birlikte yasayan 85 yasindaki Fatma Düldül’e ait 5 dönüm ekili bugday tarlasi, kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce tarim ilaci sikilarak kurutuldu.

Fatma Ninenin Bugday Tarlasini Zehir Sikarak Kuruttular
Alinan bilgiye göre, ilçeye bagli Yenigün Köyü Fakilar mevkiinde bulunan 5 dönüm tarlaya her yil bugday ekip, tarladan aldigi mahsulle yil boyunca ihtiyacini karsilayan 85 yasindaki Fatma Düldül’ün tarlaya ektigi bugday, bu yil kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce tarim ilaci zehri sikilarak kurutuldu.

Gece saatlerinde meydana gelen olayda sabah tarlasina bakan Fatma nine bugdayinin kurudugunu görünce sok yasadi. Durumu önce jandarmaya sonra ilçe tarima bildiren Fatma ninenin kizi Hayriye Düldül, tarlanin zehir sikilarak kurutulduguna dair tutanak tutturup sikayetçi oldu.

“Bunu yapan Allah’indan bulsun” diyen 85 yasindaki Fatma Düldül, “Bu adamlarin bulunmasini istiyorum. Tarlama zehir sikmislar. Ben devletime siginiyorum” dedi.

Ayse ninenin birlikte yasadigi kizi Hayriye Düldül ise, “Sadece 5 dönüm tarlamiz var. Kaç yildir annemle beraber buraya bugday ekiyoruz ve buradan aldigimiz bugdayi yiyoruz. Bunu en yakinlarimiz yapti onlardan süpheleniyorum. Ben bu bugdaya zehir sikanlarin bulunmasini istiyorum. Bu bugdayi böyle kurutanlar insallah kendiler bundan beter olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA