Zabita'dan 'Beyaz Mendil' Operasyonu

Çorum Belediyesi, Ramazan ayinda dilencilere yönelik denetimlerini araliksiz sürdürüyor.

Zabita'dan 'Beyaz Mendil' Operasyonu
Manevi duygularin arttigi günlerde sayilari artis gösteren dilenciler yine cami önlerinde dilenirken, Zabita Müdürlügü ekipleri teravih namazi sonrasi cami önleri, cadde ve sokaklarda dilenci operasyonu gerçeklestirdi.

Sivil ve mobil ekipler tarafindan cami önleri, cadde ve sokaklardan toplanan dilenciler haklarinda islem yapilmak üzere Belediye Zabita Müdürlügü’ne götürüldü. Dilencilerin çantalarinda ve üzerlerinde yapilan aramalarda bulunan paralara el konulurken, dilenciler Kabahatler Kanunu’na göre haklarinda tutanak tutulduktan sonra serbest birakildi.

Çorum Belediyesi Zabita Müdürü Burhan Sahin, gece-gündüz demeden çalisarak halkin manevi duygularini istismar eden kisilere göz açtirmadiklarini belirterek, mübarek Ramazan ayinda vatandaslarin manevi duygularini istismar eden kisilere yönelik cami önlerinde, caddelerde ve sokaklarda dilenen sahislara yönelik çalisma yaparak, önlemeye çalistiklarini ifade etti.

Vatandaslardan cami önlerinde, sokaklarda, caddelerde manevi duygulari istismar eden, para dilenen, ücret talep eden insanlara itibar etmemeleri için çagrida bulunan Sahin, “Bunlar ne kadar çok kazanirlarsa dilenciligi o kadar meslek haline getiriyorlar. Biz bunlari bertaraf etmeye çalisiyoruz. Vatandaslarimizin halkimizin huzur ve refahini bozan bu kisilere göz açtirmiyoruz. Gündüz saatlerinde Çankiri, Boyabat, Merzifon ve Kirikkale’den kentimize dilenmek için gelen insanlar var. Gece saatlerinde de Çorum’daki insanlar dinlenmek için sokaga çikiyorlar. Dilencilik yapanlara yönelik çalismalarimiz Ramazan’dan önce oldugu gibi Ramazan boyunca da, Ramazan’dan sonra da devam edecek. Bunlari sürekli kontrol altinda tutacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA