Bakan Bilgin, Memleketi Bayburt'ta Vatandaslarla Iftar Yapti

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, memleketi Bayburt’ta vatandaslarla iftar yapti.

Bakan Bilgin, Memleketi Bayburt'ta Vatandaslarla Iftar Yapti
Bayburt’ta çesitli ziyaretlerde bulunan Bakan Bilgin, daha sonra Valilik tarafindan Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen halk iftarina katildi.

Ezanin okunmasiyla birlikte açilan oruçlarin ardindan, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, bir konusma gerçeklestirdi. Epcim, yaptigi konusmada "Bugün burada çok degisik kesimlerden insanimiz var. Sunu söylemek istiyorum, Bayburt Anadolu irfaninin kalesi bir sehir, Anadolu’nun güzelliklerini yasatan bir sehir. Biz hep böyle devam edelim, bir olalim birlik içerisinde olalim. Bayburt’ta Ramazan ayi bir baska geçiyor, Bayburtlular bu konuda çok hassas davraniyorlar, ben tüm Bayburtlulara tesekkür ediyorum, burada herkesin huzurunda da bakanima katilimlari için tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Epcim’in ardindan Bakan Bilgin, Bayburt ile ilgili müjde verecegini söyleyerek konusma yapti. Bilgin, Kop tünelinin kisa sürede bitirilecegini ve Gümüshane-Bayburt havaalaninin sene sonunda kullanima açilacagi müjdesini verdigi hitabinda söyle konustu: "Buraya gelirken Cumhurbaskanimizin sizlere sadece selamini getirmedim, ayni zamanda Bayburt ile ilgili bir kaç müjdeyi de iletmek görevim, boynumun borcu. Onun selamiyla birlikte bu müjdeleri de sizinle paylasmak istiyorum ilki su, yillardir hepimizin merakla bekledigi, bir an önce açilsin istedigi Kop tünelini bu sene sonunda, yeni yilin ilk 3 ayinda tamamlanacaginin müjdesini vermek istiyorum. Tabii ulasim bizim için çok önemli, Kop tüneli, Zigana tüneli çok önemli. Bunlar bizi Türkiye’nin her yerine baglayan adeta bir ag örtüsü bu agin içine katilmak Türkiye’nin ekonomisine katilmak, Türkiye’nin toplumsal hayatina, siyasi hayatina, Türkiye’nin kültürel etkilesimine katilmak demektir. Dolayisiyla Kop tüneli bize Erzurum’u yakinlastiracak, Zigana tüneli bize Karadeniz’i yakinlastiracak. Çok önemli bir müjde daha var o da, Gümüshane-Bayburt havayolunun açilmasi, hava meydaninin tamamlanmasi. Cumhurbaskanimiz bu konuda da talimat verdi, bu yilin sonuna kadar en geç Subat dedi, Subat ayinda havaalaninin açilisina gelecegiz. Gümüshane ve Bayburt ortak bir havaalaniyla Türkiye’nin her bir yerine hava yoluyla baglanmis olacak"

Programa, Vali Cüneyt Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ramazan Yigit, Cumhuriyet Bassavcisi Huzeyfe Yücadag, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve AK Parti Il Baskani Haci Ali Polat da katildi.

Konusmalarin ardindan yemek, toplu fotograf çekimiyle sona erdi. Bilgin, Bayburt programini tamamlayarak, Ankara’ya dönmek için yola çikti.
Kaynak: İHA