Bu Sinifta Çocuklar Ellerinde Serumlarla Egitim Görüyor

Bursa’da hastanede tedavi gören çocuklar, özel olarak açilan hastane siniflarinda bir yandan da egitimlerini sürdürüyor. Kollarinda serumlar, ellerinde okul kitaplari bulunan çocuklar egitimin önemini de bir kez daha hatirlatti.

Bu Sinifta Çocuklar Ellerinde Serumlarla Egitim Görüyor
’Ögretmenim Elimi Tut’ projesi çerçevesinde Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesine hastane sinifi açildi.

Bu sinifta hastanede tedavi gören anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri egitim görebiliyorlar. Milli Egitim tarafindan atanan ögretmenler hastane siniflarinda tedavi gören ögrencilere egitim veriyor. Egitim hayatindan geri kalmayan ögrenciler ellerine bagli serumlarla ders görüyor. Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ile Bursa Il Saglik Müdürlügünün ortak imzaladigi hastanede egitim is birligi protokolü sayesinde kurulan siniflarda egitim gören ögrencilerin oldukça mutlu oldugu görüldü.

Proje hakkinda bilgi veren Bursa Il Milli Egitim ARGE Görevlisi Pervin Hazar, "Projemizin ismi ögretmenim elimi tut, projemiz Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ile Bursa Il Saglik Müdürlügünün ortak imzaladigi hastanede egitim is birligi protokolüyle hayata geçti. Hastanede uzun süre tedavi gören kronik ve nadir hastaliklari bulunan çocuklarimizin egitim hayatindan kopmamalarini saglamak. Bu siniflarda 3 ila 18 yasindaki ögrenciler egitim görebiliyor. Projenin Mart ayinda hazirliklari yapildi. Nisan ayinda imzalanan protokolle tam sekilde hayata geçti. Çocuklar ve anneleri çok mutlu. Çocuklar hastanede kurulan bu siniflarda egitim görerek egitim hayatindan geri kalmayacak" dedi.

Hastanede egitim gören çocuklar ise, "Hastanede sinif olmasindan çok mutluyuz, burada tedavi görürken ayni zamanda da egitim alip derslerimizden geri kalmiyoruz" seklinde konustu.

Hastanede tedavi gören çocuklara egitim verdiklerini ifade eden Hastane Sinifi Ögretmeni Aslihan Sari, "Bursa’da benim gibi 8 tane kadrolu ögretmen var. Biz devlet memuruyuz. Hastanede yatili tedavi gören çocuklara psikolojik ve egitim anlaminda destek veriyoruz. Burada egitim gören çocuklar hem mutlu oluyor hem de egitim hayatindan geri kalmiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA