Fatih Belediyesinden Sultanahmet Meydani'ndaki Ramazan Etkinliklerine Yönelik Açiklama

Fatih Belediyesinden Sultanahmet Meydani’nda Istanbul Büyüksehir Belediyesinin yapacagi Ramazan etkinliklerine izin verilmedigi, Fatih Belediyesinin etkinliklerine ise izin verildigi yönündeki iddialara iliskin yazili açiklama yapildi.



Fatih Belediyesinden Sultanahmet Meydani’nda Istanbul Büyüksehir Belediyesinin yapacagi Ramazan etkinliklerine izin verilmedigi, Fatih Belediyesinin etkinliklerine ise izin verildigi yönündeki iddialara iliskin yazili açiklama yapildi. Fatih Belediyesinden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Bugün bazi basin yayin mecralarinda, Sultanahmet Meydani’nda Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilmasi düsünülen Ramazan etkinliklerine izin verilmedigi, Fatih Belediyesinin etkinliklerine ise izin verildigi açiklamalari ve yorumlarinin yer aldigi görülmüstür. Kamuoyunu dogru bilgilendirmek ve konuyu açikliga kavusturmak amaciyla asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. Söyle ki:

Fatih Belediyesi olarak, 15 Mart 2020-15 Nisan 2020 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek, kaybolan mesleklerin duyurulacagi ‘Zanaat 2020 Projesinin’ Sultanahmet ve Eminönü Meydanlarinda kurulacak stantlarda halkimiza duyurulmasi için yaptigimiz basvuru üzerine; Istanbul IV Numarali Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu 26 Subat 2020 tarihinde, ‘Sultanahmet Meydani’nin Dünya Kültürel Miras alaninda oldugu, Eminönü Yeni Cami Meydani çevresinde korunmasi gerekli anit eserlerin görünürlügünü olumsuz etkilemesi, yaya geçisinin daraltilmasi ve meydan çevresindeki kültür varliklarina erisimin kisitlanmasi vb. nedenlerle meydana stant ve sahne kurulmasinin uygun olmadigina’ kararini vermistir. Kararda da açikça görülecegi gibi, Koruma Kurulu Istanbul’umuz ve ilçemizdeki tarihi ve kültürel mirasimizin korunmasina yönelik bu önemli kararina aykirilik teskil edecek, herhangi bir etkinlik düzenlenmemis, önümüzdeki dönemde de böyle bir planlamamizin bulunmadigini da belirtmek isteriz.”
Kaynak: İHA