Kars'ta 65 Yasindaki Kadindan 6 Kilo Kitle Çikarildi

Kars’ta sürekli karin agrisi çeken 5 çocuk annesi 65 yasindaki kadinin karnindan 6 kilo agirliginda kitle çikarildi.

Kars'ta 65 Yasindaki Kadindan 6 Kilo Kitle Çikarildi
Kars’ta yasayan Sebiye Topkaya (65) oglu Tamer Topkaya’nin israri üzerine siddetli karin agrisi, idrar kaçirma ve kabizlik sikayetiyle gittigi Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde ameliyata alindi. Ameliyata alinan Topkaya’nin karnindan 30 santimetre genisliginde 6 kilo agirliginda kitle çikartildi. Ameliyatin ardindan Topkaya eski sagligina kavustu.

Topkaya, Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde, Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Müjde Canday tarafindan ameliyat edildi ve 2,5 saat süren ameliyatta Topkaya’nin karnindan 6 kilo agirliginda 30 santimetre genisliginde kitle çikartildi. Patoloji sonucunda kitlenin iyi huylu oldugu belirlendi. Son kontrol için hastaneye gelen Topkaya saglik durumunun iyi oldugu belirtildi.

Sebiye Topkaya’nin ilk muayenesinde karninda kitle oldugunu ve ameliyat karari aldiklarini söyleyen Dr. Canday, “Çünkü bu kitle zaman içerisinde hem böbreklerine hem de idrari böbreklerden disariya çikartmaya yarayan borulara tahribat yaratmaya baslamisti. Bunlarin daha fazla ilerlemesini önlemek üzere bir operasyon gerçeklestirdik. 2,5 saat süren operasyon sonucu 30 santimetre, 6 kiloluk kitleyi çikarttik ve kitlenin iyi huylu oldugunu tespit ettik. Bu tarz vakalarda siz ne kadar ameliyati ötelerseniz öteleyin bu myomu olusturan hücreler bir takim orjin degisikliklerine gidebilir. Dolayisiyla biz bunu istemiyoruz, hastalarin bize vaktinde gelmelerini istiyoruz. Her kaninin senede en az bir kez bile olsa jinekolojik muayeneye gitmesini ve genital sistem organlarini bir muayene ettirmesinin uygun oldugunu düsünüyoruz” dedi.

Kontrolüne gelen ve ameliyat sonrasi kendisini çok iyi hisseden Sebiye Topkaya ise doktorlara ve ameliyatta görev yapan ekibe tesekkür etti.
Kaynak: İHA