Erzincan'da 1 Yilda 114 Çiftçi Devlet Destegiyle Sürü Sahibi Oldu

Erzincan’da “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var” projesi çerçevesinde geçtigimiz yil 114 çiftçiye 10 bin 257 küçükbas hayvan dagitilirken, kentte projenin 2. etabi da baslatildi.

Erzincan'da 1 Yilda 114 Çiftçi Devlet Destegiyle Sürü Sahibi Oldu
“Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var” projesi çerçevesinde, özellikle Erzincan genelinin koyun yetistiriciligine elverisli yapisi ile küçükbas isletmelerinin kapasitelerini artirarak yerel irklarin gelismesine katki sunmasi ve bölgesel anlamda ekonomik güce dönüsmesi, il ve ilçelerde ki koyun varliginin artirilmasi ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile atil isletme kapasitelerinin üretime kazandirilmasi, yerel koyun irklarinin artirilarak bölgesel kalkinmayi ve yerel koyun yetistiriciligiyle kirmizi et açiginin kapatilmasina destek olunmasi amaçlaniyor.

Bu dogrultuda uygulanan “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile üreticilere çok avantajli kredi imkânlari saglanarak 114 üreticiye 10 bin 257 koyun için 15 milyon 500 bin TL kredi sunuldu. Desteklemeler ve hayata geçirilen farkli projeler ile de Erzincan’da 2020 yilinda 463 bin 182 olan küçükbas hayvan sayisi artarak 2022 yilinda 550 bin 77 oldu.

“Projenin 2. etabi basladi”

Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan sürdürülen projenin 2. etabi baslayarak projeden yararlanacak üreticilere uygun sartlarda 100 bin TL’ye kadar yüzde 0 faizle kullandirilan kredi imkâni ise 200 bin TL’ye çikarildi. Bu çerçevede üreticiler damizlik koyun alimi amaciyla vadeli yatirim kredisi ve yem giderlerinin karsilanmasi amaciyla da vadeli isletme kredisi kullanabilecekler.
Kaynak: İHA